Hagyományos forró grog

2014-01-16
  • Várható: 1 pohár Hagyományos forró grog
  • Felszolgálás: 1 fő
  • Előkészületi idő: 2perc
  • Elkészítési idő: 2perc
  • Kész: 4perc

Angol nyelven: Traditional Hot Grog

Pohár: füles forróitalos vagy bögre

Díszítés: narancskarika

Hozzávalók:

  • 6 cl dark rum (fekete rum)
  • 1,5 cl frissen facsart limelé
  • 1 teáskanál barna cukor
  • 12 cl forró víz
  • 1 fahéjrúd
  • 1 narancskarika

Elkészítés:

Lépés: 1

A forróitalos pohárba rakjuk bele a barna cukrot, majd öntsük bele a limelét és a rumot.

Lépés: 2

Rakjuk a pohárba az egész rúd fahéjat, és a narancskarikát.

Lépés: 3

Öntsük a pohárba (lehetőleg a fahéjrúdra) a forró vizet.

Lépés: 4

Keverjük fel az italt, és szervírozzuk a vendég részére még forrón.

Tipp:

Hasonló fűszeres forró itallal (rum helyett vörösbort használnak, illetve szegfűszeget is raknak bele) Svédországban „Glögg” néven is találkozhatunk, amely hazánkban forralt bor néven vált ismertté.

Gasztro Trend - gasztronómiai online magazin..

Még több a Szakácsról »
Átlag értékelés

(4.5 / 5)

4.5 5 2
Értékelje a receptet

2 ember értékelte ezt a receptet

Hasonló receptek:
  • Őszi barackbólé

    Őszi barackbólé

  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Teapuncs arábiából

  • Mexican (Tequila) Bloody Mary koktél

    Mexican (Tequila) Bloody Mary koktél

  • Lynchburg Lemonade koktél

    Lynchburg Lemonade koktél

  • Fuzzy Navel koktél

    Fuzzy Navel koktél

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Halpaprikás sajtos tésztával
Halpaprikás sajtos tésztával

A füstölt szalonnát bevagdaljuk, így kakastaréj alakú szeleteket készítünk belőle.

Close