Rózsa szirup
2013-03-29- Nehézségi szint: Könnyű
- Várható: 1 üveg Rózsa szirup
- Előkészületi idő: 5perc
- Elkészítési idő: 30perc
- Kész: 35perc
Néhány koktél, amelyben rózsa szirup is felhasználásra kerül: Cointreau MargaDita
Hozzávalók:
- 2 csésze rózsaszirom (rózsaszín vagy vörös színű)
- 1 csésze cukor
- 1 csésze víz
1 csésze = 2,5 dl = 22.68 dkg
Tipp:
Kerülje a virágkereskedések által értékesített vágott rózsákat, mert vegyi anyagokat használhattak a növény termesztése során. Inkább a természetes körülmények mellett termesztett rózsákat részesítse előnyben.
Elkészítés:
Lépés: 1
Elsőként készítsük el a cukorszirupot. Egy serpenyőbe rakjunk egyenlő arányban vizet és cukrot, és forraljuk fel az elegyet, amíg a cukor folyamatos kevergetés mellett, teljesen fel nem oldódik.
Lépés: 2
Öblítsük le folyó vízzel a rózsaszirmokat, és töröljük szárazra óvatosan papírtörlővel.
Lépés: 3
A szirmok alja általában világosabb vagy fehér színű, amely rész gyakran keserű. Kóstoljuk meg, és ellenőrizzük le mennyire kesernyés ez a rész. Ha keserű, akkor nyugodtan vágjuk le ollóval.
Lépés: 4
A rózsaszirmokat adjuk hozzá a forrásban lévő cukros folyadékhoz, és főzzük legalább 5 percig, vagy addig, amíg a víz mély rózsaszín vagy világos piros színű nem lesz, és a folyadék nem áraszt magából jellegzetes rózsa illatot. Hogy minél erősebb legyen a rózsavíz (ha szükséges), további rózsaszirmokat is hozzáadhatunk.
Lépés: 5
Vegyük le a serpenyőt a tűzről, és hagyjuk kihűlni a rózsa szirupot.
Lépés: 6
Szűrjük le a rózsa szirupot (a szirmokat dobjuk ki) üvegpalackba, és lezárva tároljuk a hűtőben, legfeljebb 1 hónapig.
Tipp (ha a rózsa szirup nem nagyon illatos):
Előfordul, hogy a rózsa szirup nem nagyon illatos. Ebben az esetben hozzáadhatunk boltban vásárolható rózsavizet, vagy élelmiszer-minőségű rózsaolajat is.
Átlag értékelés
(3.3 / 5)
3 ember értékelte ezt a receptet