Tavaszi hideg zöldségkrém leves

2013-06-25
Tavaszi hideg zöldségkrém leves
  • Várható: Tavaszi hideg zöldségkrém leves 4 személyre
  • Felszolgálás: 4 fő
  • Előkészületi idő: 4perc
  • Elkészítési idő: 35perc
  • Kész: 39perc

Hozzávalók:

  • 1 db zeller
  • 20 dkg sárgarépa
  • 10 dkg fehérrépa
  • 10 dkg karalábé
  • 3 szál újhagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 csomag petrezselyemzöld
  • ízlés szerint só
  • 2 dl tej
  • 1 evőkanál liszt
  • 1 db tojás

Elkészítés:

Lépés: 1

A megtisztított zellert uborkagyalun legyaluljuk, sütőpapírra tesszük, és 80 °C-os sütőben, többszöri forgatással szárazra pirítjuk.

Lépés: 2

A többi zöldséget megtisztítjuk, feldaraboljuk, majd feltesszük főni. Sóval, petrezselyemmel ízesítjük.

Lépés: 3

Tejből, kevés liszt segítségével habarást készítünk, hozzáadva a tojássárgáját. Ezzel sűrítjük a levest. Sűrítés után a levest felforraljuk, majd pépesítjük, majd újra felforraljuk, így állítjuk be a leves állagát.

Lépés: 4

A kész krémlevest csészében tálaljuk, a sütőben megpirított zeller-chipszet külön kínáljuk, és díszítésként a leves tetejére is szórunk belőle.

Gasztro Trend - gasztronómiai online magazin..

Még több a Szakácsról »
Átlag értékelés

(0 / 5)

0 5 0
Értékelje a receptet

0 ember értékelte ezt a receptet

Hasonló receptek:
  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Bodzavirág borpongyolában

  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Körte fehérborban, szőlőlevelekben

  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Gyömbérhab

  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Szedermártás főzés nélkül

  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Szedermártás

Tápérték információk

A feltüntetett információk egy adagra értendők.

  • Kalória

    110,4 kcal
  • Fehérje

    6,3 g
  • Zsír

    0,8 g
  • Szénhidrát

    19,9 g
  • Rost

    2,1 g

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek
Diós-majonézes halkoktél

A halat szobahőmérsékleten fölengedjük, megsózzuk, megborsozzuk. Egy kis lábasba vagy serpenyőbe ujjnyi magasan vizet öntünk.

Close