Tavaszi hideg zöldségkrém leves
2013-06-25- Konyha: Nemzetközi
- Fogás: Leves
- Nehézségi szint: Könnyű
- Várható: Tavaszi hideg zöldségkrém leves 4 személyre
- Felszolgálás: 4 fő
- Előkészületi idő: 4perc
- Elkészítési idő: 35perc
- Kész: 39perc
Hozzávalók:
- 1 db zeller
- 20 dkg sárgarépa
- 10 dkg fehérrépa
- 10 dkg karalábé
- 3 szál újhagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 csomag petrezselyemzöld
- ízlés szerint só
- 2 dl tej
- 1 evőkanál liszt
- 1 db tojás
Elkészítés:
Lépés: 1
A megtisztított zellert uborkagyalun legyaluljuk, sütőpapírra tesszük, és 80 °C-os sütőben, többszöri forgatással szárazra pirítjuk.
Lépés: 2
A többi zöldséget megtisztítjuk, feldaraboljuk, majd feltesszük főni. Sóval, petrezselyemmel ízesítjük.
Lépés: 3
Tejből, kevés liszt segítségével habarást készítünk, hozzáadva a tojássárgáját. Ezzel sűrítjük a levest. Sűrítés után a levest felforraljuk, majd pépesítjük, majd újra felforraljuk, így állítjuk be a leves állagát.
Lépés: 4
A kész krémlevest csészében tálaljuk, a sütőben megpirított zeller-chipszet külön kínáljuk, és díszítésként a leves tetejére is szórunk belőle.
Átlag értékelés
(0 / 5)
0 ember értékelte ezt a receptet
Hasonló receptek:
Tápérték információk
A feltüntetett információk egy adagra értendők.
-
Kalória
110,4 kcal -
Fehérje
6,3 g -
Zsír
0,8 g -
Szénhidrát
19,9 g -
Rost
2,1 g