Illatos almaturmix mandulával

2014-12-22
Illatos almaturmix mandulával
  • Várható: 4 pohár Illatos almaturmix mandulával
  • Felszolgálás: 4 fő
  • Előkészületi idő: 10perc
  • Elkészítési idő: 10perc
  • Kész: 20perc

Hozzávalók:

  • 6 dl tej
  • 1 dl tejszín
  • 2 tojássárgája
  • 4 db alma
  • 80 g pörkölt és hámozott mandula
  • 4 g őrölt szegfűszeg
  • 1 g fodormenta
  • 2 evőkanál mézes rózsaszirup

Rózsaszirup készítése

Elkészítés:

Lépés: 1

A meghámozott és reszelt - lehetőleg jonatán - almát a fele tejjel és a tejszínnel turmixgépben továbbpépesítjük, majd a tej másik felében a durvára vágott mandulát, a tojások sárgáját, és az őrölt fűszereket összeturmixoljuk.

Lépés: 2

Az így kapott kétnemű anyagot egy keverőtálban elegyítjük, a család kívánságára két vagy több evőkanál mézes rózsasziruppal tesszük édessé és illatossá. Ha gyermekek nem fogyasztják, egy kiskanál tojáslikőrrel továbbízesíthető.

Gasztro Trend - gasztronómiai online magazin..

Még több a Szakácsról »
Átlag értékelés

(0 / 5)

0 5 0
Értékelje a receptet

0 ember értékelte ezt a receptet

Hasonló receptek:
  • Alkoholmentes gyümölcsturmixok

    Alkoholmentes gyümölcsturmixok

  • Mézes rózsaszirup

    Mézes rózsaszirup

  • Virgin Bellini koktél

    Virgin Bellini koktél

  • Arnold Palmer koktél

    Arnold Palmer koktél

  • Virgin Sunrise koktél

    Virgin Sunrise koktél

Tápérték információk

A feltüntetett információk egy adagra értendők.

  • Energia

    240 kcal
  • Fehérje

    82 g
  • Zsír

    44 g
  • Szénhidrát

    161 g

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Házi Baileys
Házi Baileys

A whisky alapú italok közül talán a baileys az egyik legnépszerűbb ital, ezért gyakran próbálkoznak otthon is az elkészítésével.

Close