Málnás lepény
2013-12-12- Konyha: Nemzetközi
- Fogás: Desszert
- Nehézségi szint: Közepes
- Várható: Málnás lepény 4 személyre
- Felszolgálás: 4 fő
- Előkészületi idő: 5perc
- Elkészítési idő: 60perc
- Kész: 1:05 óra
Borajánló: félédes, minőségi fehérbor
Hozzávalók:
- 15 dkg búzafinomliszt
- 10 dkg margarin
- 1 db tojás (M méret)
- 15 dkg porcukor
- 1 db citrom
- 1/2 dl tejföl
- 1 csipet étkezési só
- 50 dkg gyorsfagyasztott málna
- 10 dkg darált, háztartási keksz
Elkészítés:
Lépés: 1
A megszitált lisztet elmorzsoljuk a margarinnal, az egész tojással, 5 dkg porcukorral, valamint a reszelt citromhéjjal, a tejföllel és a sóval.
Lépés: 2
Hűtőszekrényben rövid ideig pihentetjük a tésztát, majd két részre osztjuk, és vékonyra nyújtjuk.
Lépés: 3
Az egyik lappal kibélelünk egy kerek tortaformát, majd ráöntjük a cukorral és a reszelt keksszel összekevert málnát. Betakarjuk a másik lappal, amit villával megszurkálunk.
Lépés: 4
Előmelegített sütőben 160 °C-on zsemleszínűre sütjük.
Lépés: 5
Porcukorral megszórva tálaljuk.
Átlag értékelés
(0 / 5)
0 ember értékelte ezt a receptet
Hasonló receptek:
Tápérték információk
A feltüntetett információk egy adagra értendők.
-
Energia
750,9 kcal -
Fehérje
10,2 g -
Zsír
81,1 g -
Szénhidrát
58,5 g -
Rost
6,1 g