Csirkemell filé csiperkés avokádókrémmel
2013-12-16- Konyha: Nemzetközi
- Fogás: Főétel
- Nehézségi szint: Nehéz
- Várható: Csirkemell filé csiperkés avokádókrémmel 4 személyre
- Felszolgálás: 4 fő
- Előkészületi idő: 15perc
- Elkészítési idő: 1:05 óra
- Kész: 1:20 óra
Hozzávalók:
- 60 dkg csirkemell filé
- csipetnyi bors
- 10 dkg vaj
- 20 dkg csiperkegomba
- 1 csomag petrezselyemzöld
- 1 db avokádó
- 1 db citrom
- 2 dl tejszín
- 1 csomag vöröshagyma
- csipetnyi só
- 12 dkg liszt
- 4 db tojás
- 5 dkg tehéntúró
- 4 db paradicsom
Elkészítés:
Lépés: 1
A csirkemell filét megformázzuk, sózzuk, borsozzuk, elősütjük, majd serpenyőben, fedő alatt még 10 percig pároljuk.
Lépés: 2
Az avokádót hosszában kettévágjuk, héját eltávolítjuk, húsát felszeleteljük és a citrom levét rácsurgatjuk.
Lépés: 3
Az apróra vágott hagymát vajon megpirítjuk. Mikor elkezd pezsegni, hozzáadjuk a felszeletelt gombát és az avokádót. Lassú tűzön pár percig főzzük, majd botmixerrel krémmé törjük. Felforraljuk, és tejszínnel dúsítjuk.
Lépés: 4
Kukorica felfújt: a tojás sárgáját a tehéntúróval és a tejszínnel krémmé keverjük. A fehérjét habbá verjük, és fakanállal összekeverjük a krémmel. Folyamatos szórással hozzáöntjük a lisztet. Kivajazott, kilisztezett pudingformákba öntjük a masszát, és vízgőzön, fedő alatt, 15-20 perc alatt elkészítjük a felfújtat.
Lépés: 5
A paradicsomokat kettévágjuk, és megsütjük.
Lépés: 6
A csirkemelleket tálalás előtt felszeleteljük, a felfújtat és a sült paradicsomot ízlésesen elrendezzük a tányéron, majd a mártással tálaljuk az ételt.
Átlag értékelés
(2 / 5)
1 ember értékelte ezt a receptet
Hasonló receptek:
Tápérték információk
A feltüntetett információk egy adagra értendők.
-
Energia
1037 kcal -
Fehérje
57,2 g -
Zsír
72,8 g -
Szénhidrát
36,7 g -
Rost
1 g