Csirkemell filé csiperkés avokádókrémmel

2013-12-16
Csirkemell filé csiperkés avokádókrémmel
  • Várható: Csirkemell filé csiperkés avokádókrémmel 4 személyre
  • Felszolgálás: 4 fő
  • Előkészületi idő: 15perc
  • Elkészítési idő: 1:05 óra
  • Kész: 1:20 óra

Hozzávalók:

  • 60 dkg csirkemell filé
  • csipetnyi bors
  • 10 dkg vaj
  • 20 dkg csiperkegomba
  • 1 csomag petrezselyemzöld
  • 1 db avokádó
  • 1 db citrom
  • 2 dl tejszín
  • 1 csomag vöröshagyma
  • csipetnyi só
  • 12 dkg liszt
  • 4 db tojás
  • 5 dkg tehéntúró
  • 4 db paradicsom

Elkészítés:

Lépés: 1

A csirkemell filét megformázzuk, sózzuk, borsozzuk, elősütjük, majd serpenyőben, fedő alatt még 10 percig pároljuk.

Lépés: 2

Az avokádót hosszában kettévágjuk, héját eltávolítjuk, húsát felszeleteljük és a citrom levét rácsurgatjuk.

Lépés: 3

Az apróra vágott hagymát vajon megpirítjuk. Mikor elkezd pezsegni, hozzáadjuk a felszeletelt gombát és az avokádót. Lassú tűzön pár percig főzzük, majd botmixerrel krémmé törjük. Felforraljuk, és tejszínnel dúsítjuk.

Lépés: 4

Kukorica felfújt: a tojás sárgáját a tehéntúróval és a tejszínnel krémmé keverjük. A fehérjét habbá verjük, és fakanállal összekeverjük a krémmel. Folyamatos szórással hozzáöntjük a lisztet. Kivajazott, kilisztezett pudingformákba öntjük a masszát, és vízgőzön, fedő alatt, 15-20 perc alatt elkészítjük a felfújtat.

Lépés: 5

A paradicsomokat kettévágjuk, és megsütjük.

Lépés: 6

A csirkemelleket tálalás előtt felszeleteljük, a felfújtat és a sült paradicsomot ízlésesen elrendezzük a tányéron, majd a mártással tálaljuk az ételt.

Gasztro Trend - gasztronómiai online magazin..

Még több a Szakácsról »
Átlag értékelés

(2 / 5)

2 5 1
Értékelje a receptet

1 ember értékelte ezt a receptet

Hasonló receptek:
  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Bodzavirág borpongyolában

  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Körte fehérborban, szőlőlevelekben

  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Gyömbérhab

  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Szedermártás főzés nélkül

  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Szedermártás

Tápérték információk

A feltüntetett információk egy adagra értendők.

  • Energia

    1037 kcal
  • Fehérje

    57,2 g
  • Zsír

    72,8 g
  • Szénhidrát

    36,7 g
  • Rost

    1 g

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Füstölt lazactartár bruschettával
Füstölt lazactartár bruschettával

Finom, gyorsan elkészíthető vacsora.

Close