Kókuszkenyér #1
2014-07-28- Konyha: Nemzetközi
- Fogás: Desszert
- Nehézségi szint: Közepes

- Várható: Kókuszkenyér 6 személyre
- Felszolgálás: 6 fő
- Előkészületi idő: 10perc
- Elkészítési idő: 1:30 óra
- Kész: 1:40 óra
Hozzávalók:
- 100 g vaj
- 125 g cukor
- 2 tojás
- 5 cl rum
- 100 g mazsolaszőlő
- 150 g kókuszreszelék
- 3 dl tej
- 160 g liszt
- 10 g élesztő
- 2 tojássárgája
- 70 g cukor
- sárgabarackíz
Elkészítés:
Lépés: 1
25 g lisztből 70 g cukorral, 2 tojássárgájával és 1 dl tejjel vízgőzön habverővel való állandó keverés közben sűrű krémet főzünk.
Lépés: 2
Egy mély keverőtálba szitáljuk a lisztet, hozzáadjuk a szobahőmérsékletűre olvadt vajat, a többi cukrot, az egész tojásokat, a rumos mazsolaszőlőt, a kókuszreszeléket, és a langyos tejben felfuttatott élesztőt.
Lépés: 3
Jól formálható tésztát gyúrunk, és kivajazott, papírral bélelt gerincformákba töltjük, 160-180 °C-os sütőben szúrópróbáig sütjük.
Lépés: 4
Ha kisült a kókuszkenyér, rácsra borítjuk, a papírt lehúzzuk róla, és sűrű mártással bevonva, további kókuszreszelékkel megszórva hagyjuk kihűlni.
Tipp:
Kívánságra külön sárgabarackízt adjunk mellé, de hosszában megkenve is tálalható.
Átlag értékelés
(0 / 5)
0 ember értékelte ezt a receptet
Hasonló receptek:
Tápérték információk
A feltüntetett információk egy adagra értendők.
-
Energia
1888 kcal -
Fehérje
275 g -
Zsír
188 g -
Szénhidrát
654 g