Meleg töltött alma camemberttel
2015-01-12- Konyha: Nemzetközi
- Fogás: Meleg előétel
- Nehézségi szint: Könnyű
- Várható: Meleg töltött alma camemberttel 4 személyre
- Felszolgálás: 4 fő
- Előkészületi idő: 5perc
- Elkészítési idő: 1:05 óra
- Kész: 1:10 óra
Hozzávalók:
- 800 g savanykás alma
- 1 db citrom
- 200 g camembert sajt
- 1 tojás
- 0,5 dl tejszín
- 2 g só
- 3 g őrölt bors
- 4 g szerecsendió-reszelék
- 40 g vaj
- 1 dl tokaji aszú
Elkészítés:
Lépés: 1
Az almákat megmossuk, leszárítjuk.
Lépés: 2
A képen látható módon, A és V alakban, a tetejét éles és hegyes késsel levágjuk, a belsejét és a magházat kivájjuk.
Lépés: 3
Az így nyert almadarabkákat összetörjük a camembert sajttal, a tejszínnel, az őrölt fűszerekkel, a sóval, és beletöltjük a citromlével meglocsolt almafelek alsó részébe.
Lépés: 4
Vajat csipkedünk rá, és visszatesszük a „tetőket", majd tűzálló tálba téve, aláöntve az édes tokaji aszút, előmelegített sütőbe tesszük.
Lépés: 5
20-30 percig középmelegen - 140-150 °C-on - süssük, kivétel után, még melegen adjuk asztalra, így élvezhető legjobban.
Átlag értékelés
(1 / 5)
1 ember értékelte ezt a receptet
Hasonló receptek:
Tápérték információk
A feltüntetett információk egy adagra értendők.
-
Energia
453 kcal -
Fehérje
6 g -
Zsír
29 g -
Szénhidrát
26 g