Túrófelfújt málnaöntettel

2012-10-23
Túrófelfújt
  • Várható: 1 tepsi túrófelfújt
  • Felszolgálás: 4 fő
  • Előkészületi idő: 2perc
  • Elkészítési idő: 60perc
  • Kész: 1:02 óra

Hozzávalók:

  • 20 dkg tehéntúró
  • 4 db tojás
  • 14 dkg kristálycukor
  • 4 dkg vaníliás cukor
  • 1 csipet étkezési só
  • 1 db citrom
  • 5 dkg vaj
  • 2 dl tejföl
  • 1 evőkanál porcukor
  • 20 dkg gyorsfagyasztott málna
  • 1 kávéskanál rumaroma

Elkészítés:

Lépés: 1

A túrót áttörjük, simára keverjük a tojássárgájával, 8 dkg kristálycukorral, vaníliás cukorral, sóval, a kemény habbá vert tojásfehérjével, a citrom levével és reszelt héjával.

Lépés: 2

A masszát kivajazott formába töltjük, majd 130 °C-os ütőben vízgőzön 35-40 perc alatt elkészítjük. Tejföllel, valamint kevés porcukorral megszórva tálaljuk.

Lépés: 3

A málnát a 6 dkg kristálycukorral botmixer segítségével krémmé törjük, majd kevés rumaromával ízesítjük. Külön kínáljuk a felfújthoz.

Gasztro Trend - gasztronómiai online magazin..

Még több a Szakácsról »
Átlag értékelés

(4.7 / 5)

4.7 5 3
Értékelje a receptet

3 ember értékelte ezt a receptet

Hasonló receptek:
  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Rebarbarás linzer

  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Görög baklava mandulával és mézzel

  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Hideg túrólepény szilvásan

  • Sárgabarackos, mandulás tekercs

    Sárgabarackos, mandulás tekercs

  • Cseresznyefelfújt

    Cseresznyefelfújt

Tápérték információk

A feltüntetett információk egy adagra értendők.

  • Fehérje

    18,4 g
  • Zsír

    86,5 g
  • Szénhidrát

    18,7 g
  • Rost

    3,7 g

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Peppar Vodka Martini
Peppar Vodka Martini

Töltsük az ízesített vodkát és a száraz vermutot a keverőpohárba.

Close