Mézes rózsaszirup

2015-02-02
Mézes rózsaszirup
  • Várható: 2 liter Mézes rózsaszirup
  • Előkészületi idő: 5perc
  • Elkészítési idő: 1:05 óra
  • Kész: 1:10 óra

Mi, kiskerttulajdonosok előnyt élvezünk a rózsaszirup készítésekor, mi nem vásároljuk, hanem egyszerűen csak leszakítjuk …

Hozzávalók:

  • 500 g vérvörös rózsaszirom
  • 3 kg cukor
  • 10 g szegfűszeg
  • 10 g gyömbér
  • 10 g egész fahéj

Elkészítés:

Lépés: 1

A még friss, élő rózsa szirmait letépkedjük, és folyó vízben többször átmossuk, lecsepegtetjük.

Lépés: 2

Három liter vizet felforralunk a cukorral, habját leszedjük, és belefőzzük az egész fűszereket.

Lépés: 3

Forralás közben beleszórjuk a jó illatú rózsaszirmokat, mindaddig főzzük, amíg a rózsaszirmok el nem vesztik a színüket.

Lépés: 4

A főzet levét tüllruhán átszűrjük, még forrón előkészített és jól záródó üvegekbe töltjük, és lezárva másnapig ruhák között szárazgőzben tartjuk.

Lépés: 5

A kamrába állítva, hűvös helyen tároljuk.

Tipp:

Méz helyett teához, de bármilyen süteménybe használható a szirup.

Gasztro Trend - gasztronómiai online magazin..

Még több a Szakácsról »
Átlag értékelés

(0 / 5)

0 5 0
Értékelje a receptet

0 ember értékelte ezt a receptet

Hasonló receptek:
  • Alkoholmentes gyümölcsturmixok

    Alkoholmentes gyümölcsturmixok

  • Illatos almaturmix mandulával

    Illatos almaturmix mandulával

  • Virgin Bellini koktél

    Virgin Bellini koktél

  • Arnold Palmer koktél

    Arnold Palmer koktél

  • Virgin Sunrise koktél

    Virgin Sunrise koktél

Tápérték információk

A feltüntetett információk egy adagra értendők.

  • Energia

    1200 kcal
  • Szénhidrát

    299 g

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Gombás-sonkás pizza
Gombás-sonkás pizza

Gyors, mégis finom étel, ha nincs kedvünk órákat a konyhában tölteni.

Close