Mézes rózsaszirup
2015-02-02- Nehézségi szint: Könnyű
- Várható: 2 liter Mézes rózsaszirup
- Előkészületi idő: 5perc
- Elkészítési idő: 1:05 óra
- Kész: 1:10 óra
Mi, kiskerttulajdonosok előnyt élvezünk a rózsaszirup készítésekor, mi nem vásároljuk, hanem egyszerűen csak leszakítjuk …
Hozzávalók:
- 500 g vérvörös rózsaszirom
- 3 kg cukor
- 10 g szegfűszeg
- 10 g gyömbér
- 10 g egész fahéj
Elkészítés:
Lépés: 1
A még friss, élő rózsa szirmait letépkedjük, és folyó vízben többször átmossuk, lecsepegtetjük.
Lépés: 2
Három liter vizet felforralunk a cukorral, habját leszedjük, és belefőzzük az egész fűszereket.
Lépés: 3
Forralás közben beleszórjuk a jó illatú rózsaszirmokat, mindaddig főzzük, amíg a rózsaszirmok el nem vesztik a színüket.
Lépés: 4
A főzet levét tüllruhán átszűrjük, még forrón előkészített és jól záródó üvegekbe töltjük, és lezárva másnapig ruhák között szárazgőzben tartjuk.
Lépés: 5
A kamrába állítva, hűvös helyen tároljuk.
Tipp:
Méz helyett teához, de bármilyen süteménybe használható a szirup.
Átlag értékelés
(0 / 5)
0 ember értékelte ezt a receptet
Hasonló receptek:
Tápérték információk
A feltüntetett információk egy adagra értendők.
-
Energia
1200 kcal -
Szénhidrát
299 g