Kanadai tökkrémleves

2012-11-01
Kanadai tökkrémleves
  • Várható: Kanadai tökkrémleves 2 főre
  • Felszolgálás: 2 fő
  • Előkészületi idő: 5perc
  • Elkészítési idő: 20perc
  • Kész: 25perc

Hozzávalók:

  • 10 dkg vaj
  • 1 fej vöröshagyma
  • 3 db sárgarépa
  • 50 dkg fagyasztott gyalult tök
  • 1 csipet só
  • 1 csipet tárkony
  • 1 csipet majoránna
  • 1 kanál méz
  • 3 dl tejszín
  • 2 dkg tökmag

Elkészítés:

Lépés: 1

Vajat forrósítunk, mikor már nem pezseg, rátesszük a finomra vágott vöröshagymát, a szeletekre vágott sárgarépát és pár percig pirítjuk.

Lépés: 2

Hozzáadjuk a fagyasztott tököt. Ízesítjük sóval, tárkonnyal, majorannával, kevés mézzel.

Lépés: 3

Gyors tűzön pirítjuk. Amikor zsírjára pirult, felengedjük tejszínnel és vízzel. Vigyázzunk, forrásig kevergessük, nehogy odaégjen.

Lépés: 4

10 perc forrás után botmixerrel krémesítjük, majd újra felforraljuk, szükség szerint tovább ízesítjük. Tálaláskor tökmagot szórunk a tetejére.

Gasztro Trend - gasztronómiai online magazin..

Még több a Szakácsról »
Átlag értékelés

(0 / 5)

0 5 0
Értékelje a receptet

0 ember értékelte ezt a receptet

Hasonló receptek:
  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Avokádó krémleves

  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Birsalmaleves, ahogy a nagymama szerette

  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Narancsos almaleves (főzés nélkül)

  • Gesztenyekrémleves kukoricával

    Gesztenyekrémleves kukoricával

  • Sárgadinnyeleves saját héjában

    Sárgadinnyeleves saját héjában

Tápérték információk

A feltüntetett információk egy adagra értendők.

  • Energia

    627 kcal
  • Fehérje

    5 g
  • Zsír

    40 g
  • Szénhidrát

    29 g
  • Rost

    6 g

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Mexikói hússaláta
Mexikói hússaláta

A csirkemellfiléket csíkokra vágjuk, besózzuk, majd borssal és reszelt fokhagymával fűszerezzük.

Close