Sárgadinnyeleves saját héjában

2014-04-25
Sárgadinnyeleves saját héjában
  • Várható: Sárgadinnyeleves saját héjában 4 személyre
  • Felszolgálás: 4 fő
  • Előkészületi idő: 2perc
  • Elkészítési idő: 28perc
  • Kész: 30perc

Hozzávalók:

  • 1 kg érett sárgadinnye
  • 2 dl tejszín
  • 3 dl tej
  • 3 dl édes fehérbor
  • méz vagy porcukor, ízlés szerint
  • 1 db citrom

Elkészítés:

Lépés: 1

A szép héjú sárgadinnyét alaposan megmossuk.

Lépés: 2

A és V alakban felvágva elfelezzük, az alulra kerülő részből egy lapot levágunk, hogy a sárgadinnye megálljon a „saját lábán", azaz talpán. Magját eltávolítjuk, a szép dinnyehúsból személyenként 6-8 golyót formázunk a karalábéfúróval. A benne megmaradt dinnyehúst kanállal óvatosan kikaparjuk, a visszamaradó héját pedig, betesszük a hűtőszekrénybe - később az lesz a tányér.

Lépés: 3

A dinnye kikapart húsát a tejjel, tejszínnel turmixgépen pépessé keverjük, majd egy nagyobb tálba öntve a borral felhígítjuk. Mézzel vagy porcukorral továbbédesítve, a dinnyegolyókat beletéve felöntjük a levessel.

Lépés: 4

Jól lehűtve - esetleg apróra tört jég között - a saját tetejét ráhelyezve adjuk asztalra. A citromot felszeletelve a tálalócsészék oldalára állítjuk a képen látható módon.

Gasztro Trend - gasztronómiai online magazin..

Még több a Szakácsról »
Átlag értékelés

(0 / 5)

0 5 0
Értékelje a receptet

0 ember értékelte ezt a receptet

Hasonló receptek:
  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Bodzavirág borpongyolában

  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Körte fehérborban, szőlőlevelekben

  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Gyömbérhab

  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Szedermártás főzés nélkül

  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Szedermártás

Tápérték információk

A feltüntetett információk egy adagra értendők.

  • Energia

    378 kcal
  • Fehérje

    5 g
  • Zsír

    18 g
  • Szénhidrát

    51 g

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Mexikói hússaláta
Mexikói hússaláta

A csirkemellfiléket csíkokra vágjuk, besózzuk, majd borssal és reszelt fokhagymával fűszerezzük.

Close