Sárgadinnyeleves saját héjában
2014-04-25- Konyha: Nemzetközi
- Fogás: Leves
- Nehézségi szint: Közepes
- Várható: Sárgadinnyeleves saját héjában 4 személyre
- Felszolgálás: 4 fő
- Előkészületi idő: 2perc
- Elkészítési idő: 28perc
- Kész: 30perc
Hozzávalók:
- 1 kg érett sárgadinnye
- 2 dl tejszín
- 3 dl tej
- 3 dl édes fehérbor
- méz vagy porcukor, ízlés szerint
- 1 db citrom
Elkészítés:
Lépés: 1
A szép héjú sárgadinnyét alaposan megmossuk.
Lépés: 2
A és V alakban felvágva elfelezzük, az alulra kerülő részből egy lapot levágunk, hogy a sárgadinnye megálljon a „saját lábán", azaz talpán. Magját eltávolítjuk, a szép dinnyehúsból személyenként 6-8 golyót formázunk a karalábéfúróval. A benne megmaradt dinnyehúst kanállal óvatosan kikaparjuk, a visszamaradó héját pedig, betesszük a hűtőszekrénybe - később az lesz a tányér.
Lépés: 3
A dinnye kikapart húsát a tejjel, tejszínnel turmixgépen pépessé keverjük, majd egy nagyobb tálba öntve a borral felhígítjuk. Mézzel vagy porcukorral továbbédesítve, a dinnyegolyókat beletéve felöntjük a levessel.
Lépés: 4
Jól lehűtve - esetleg apróra tört jég között - a saját tetejét ráhelyezve adjuk asztalra. A citromot felszeletelve a tálalócsészék oldalára állítjuk a képen látható módon.
Átlag értékelés
(0 / 5)
0 ember értékelte ezt a receptet
Hasonló receptek:
Tápérték információk
A feltüntetett információk egy adagra értendők.
-
Energia
378 kcal -
Fehérje
5 g -
Zsír
18 g -
Szénhidrát
51 g