Ananász gyümölcsfagylalttal
2015-07-06- Konyha: Nemzetközi
- Fogás: Desszert
- Nehézségi szint: Egyszerű
- Várható: Ananász gyümölcsfagylalttal 4 személyre
- Felszolgálás: 4 fő
- Előkészületi idő: 5perc
- Elkészítési idő: 15perc
- Kész: 20perc
Hozzávalók:
- 1 db kb. 600 g ananász, vagy friss ananász helyett 8 karika ananászbefőtt
- 4 gombóc mandarinfagylalt
- 4 gombóc teafagylalt
- 4 gombóc pisztáciafagylalt
- 50 g dió
- 200 g kék szőlő
- 150 g alma
- 2 dl puncsmártás
- 1 dl tejszín
Elkészítés:
Lépés: 1
Az ananászt hosszában négyfelé vágjuk, a kemény belső szárszerű képződménye alatt éles késsel bevágva kiemeljük a gyümölcs tulajdonképpeni felhasználható és ehető részét.
Lépés: 2
Az ananásznegyedek alján kis talpat vágunk, hogy megálljanak a tálon, a belső, kemény részét pedig eltávolítjuk.
Lépés: 3
Váltakozva a színes gyümölcsfagylaltokkal megtöltjük, a dióbéllel, a szőlőszemekkel, az almacikkekkel és a saját húsával felékesítjük, és csillagcsővel ellátott habzsákba töltött kemény tejszínhabbal díszítjük.
Tipp:
Külön mártásos edényben puncsmártás adható mellé. Asztalra adható – friss gyümölcs híján – befőttkarikákkal is, ekkor az ananász-karikákra tálaljuk a fagylaltokat.
Átlag értékelés
(0 / 5)
0 ember értékelte ezt a receptet
Hasonló receptek:
Tápérték információk
A feltüntetett információk egy adagra értendők.
-
Energia
652 kcal -
Fehérje
69 g -
Zsír
88 g -
Szénhidrát
183 g