Ananász gyümölcsfagylalttal

2015-07-06
Ananász gyümölcsfagylalttal
  • Várható: Ananász gyümölcsfagylalttal 4 személyre
  • Felszolgálás: 4 fő
  • Előkészületi idő: 5perc
  • Elkészítési idő: 15perc
  • Kész: 20perc

Hozzávalók:

  • 1 db kb. 600 g ananász, vagy friss ananász helyett 8 karika ananászbefőtt
  • 4 gombóc mandarinfagylalt
  • 4 gombóc teafagylalt
  • 4 gombóc pisztáciafagylalt
  • 50 g dió
  • 200 g kék szőlő
  • 150 g alma
  • 2 dl puncsmártás
  • 1 dl tejszín

Elkészítés:

Lépés: 1

Az ananászt hosszában négyfelé vágjuk, a kemény belső szárszerű képződménye alatt éles késsel bevágva kiemeljük a gyümölcs tulajdonképpeni felhasználható és ehető részét.

Lépés: 2

Az ananásznegyedek alján kis talpat vágunk, hogy megálljanak a tálon, a belső, kemény részét pedig eltávolítjuk.

Lépés: 3

Váltakozva a színes gyümölcsfagylaltokkal megtöltjük, a dióbéllel, a szőlőszemekkel, az almacikkekkel és a saját húsával felékesítjük, és csillagcsővel ellátott habzsákba töltött kemény tejszínhabbal díszítjük.

Tipp:

Külön mártásos edényben puncsmártás adható mellé. Asztalra adható – friss gyümölcs híján – befőttkarikákkal is, ekkor az ananász-karikákra tálaljuk a fagylaltokat.

Gasztro Trend - gasztronómiai online magazin..

Még több a Szakácsról »
Átlag értékelés

(0 / 5)

0 5 0
Értékelje a receptet

0 ember értékelte ezt a receptet

Hasonló receptek:
  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Bodzavirág borpongyolában

  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Körte fehérborban, szőlőlevelekben

  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Gyömbérhab

  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Mandarin desszert

  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Szedermártás főzés nélkül

Tápérték információk

A feltüntetett információk egy adagra értendők.

  • Energia

    652 kcal
  • Fehérje

    69 g
  • Zsír

    88 g
  • Szénhidrát

    183 g

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek
Fürjtojással töltött sertésborda

A hússzeleteket kissé kiverjük, megsózzuk, megborsozzuk.

Close