Limoncello citromlikőr házilag

2013-04-19
  • Várható: 1,5 liter Limoncello citromlikőr
  • Előkészületi idő: 12perc
  • Elkészítési idő: 33perc
  • Kész: 720:45 óra

Olasz eredetű citromlikőr

Néhány koktél, amelyben Limoncello citromlikőr is felhasználásra kerül: Modern Warfare: Soap MacTavish, Modern Warfare: Frag Grenade Shot

Hozzávalók:

  • 10-12 db citrom héja
  • 7,5 dl vodka
  • 1 1/2 csésze víz
  • 2 1/2 csésze cukor

1 csésze = 2,5 dl = 22.68 dkg

Elkészítés:

Lépés: 1

Hámozzuk le (késsel vagy valamilyen citrus hámozóval) a citromok héját, és vágjuk fel hosszú csíkokra. Arra vigyázunk a hámozás közben, hogy a belső fehér héjból ne kerüljön rá, mert attól keserű lesz az ital. Ha véletlenül mégis került rá, akkor késsel kaparjuk le róla. Használhatunk a citromok megpucolásához spirálvágó kést (citrus zester) is.

Lépés: 2

A citromhéjakat helyezzük bele egy literes üvegedénybe, és töltsük rá a vodkát, majd óvatosan keverjük is meg.

Lépés: 3

Fedjük le az üveget, és tároljuk száraz, hűvös helyen 4 hétig, közben hetente egyszer keverjük fel.

Lépés: 4

Miután a vodka keveréket 4 hétig tároltuk, készítsük el a cukorszirupot. Tegyünk fel egy edénybe vizet forrni, majd adjuk hozzá a cukrot, és közepes láng mellett, néhányszor megkeverve olvasszuk fel teljesen a cukrot. Az elegyet vegyük le a tűzről, és hagyjuk kihűlni.

Lépés: 5

Egy finom lyukméretű szitán keresztül szűrjük át a vodkát, és a citromhéjakat dobjuk ki.

Lépés: 6

Keverjük a vodkához a cukorszirupot, és kávé filteren keresztül öntsük át a Limoncello-t üres és tiszta zárható üvegpalackokba. Ha szükséges (nem teljesen tiszta a citromlikőr), akkor a kávé filtert többször is kicserélve ismételjük meg a szűrést újból.

Lépés: 7

Tároljuk a Limoncello citromlikőrt zárható üvegpalackokban és hűtőszekrényben legfeljebb 1 évig.

Gasztro Trend - gasztronómiai online magazin..

Még több a Szakácsról »
Átlag értékelés

(2.5 / 5)

2.5 5 11
Értékelje a receptet

11 ember értékelte ezt a receptet

Hasonló receptek:
  • Őszi barackbólé

    Őszi barackbólé

  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Teapuncs arábiából

  • Mexican (Tequila) Bloody Mary koktél

    Mexican (Tequila) Bloody Mary koktél

  • Lynchburg Lemonade koktél

    Lynchburg Lemonade koktél

  • Fuzzy Navel koktél

    Fuzzy Navel koktél

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Párolt paradicsomos tonhal
Párolt paradicsomos tonhal

A halszeleteket kiolvasztjuk, majd sóval és fehérborssal befűszerezzük.

Close