Cseresznyesörbet

2015-09-11
Cseresznyeszörbet
  • Várható: Cseresznyesörbet 4 személyre
  • Felszolgálás: 4 fő
  • Előkészületi idő: 10perc
  • Elkészítési idő: 50perc
  • Kész: 60perc

Hozzávalók:

  • 200 g friss cseresznye
  • 200 g szilvabefőtt
  • 1 db citrom
  • 2 adag bármilyen gyümölcsfagylalt
  • 4 cl cseresznye- vagy szilvalikőr
  • 1 dl édes gyümölcspezsgő
  • 4 db roletti rúd, a díszítéshez
  • 4 szem koktélcseresznye, a díszítéshez

Elkészítés:

Lépés: 1

A gyümölcsöket kimagozás után - akár befőttből is készülhet télen - turmixgépben a citrom szűrt levével összetörjük.

Lépés: 2

A gyümölcsfagylaltot a pezsgővel és a likőrrel elkeverjük, majd a gyümölcsvelővel elegyítjük.

Lépés: 3

A sűrűn folyó anyagot fél órára tegyük a mélyhűtőbe, majd széles csillagcsővel ellátott habzsákba, és az előhűtött poharakba nyomjuk.

Lépés: 4

Koktélcseresznyével vagy friss gyümölccsel és roletti rudakkal díszítve adjuk asztalra.

Gasztro Trend - gasztronómiai online magazin..

Még több a Szakácsról »
Átlag értékelés

(0 / 5)

0 5 0
Értékelje a receptet

0 ember értékelte ezt a receptet

Hasonló receptek:
  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Bodzavirág borpongyolában

  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Körte fehérborban, szőlőlevelekben

  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Gyömbérhab

  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Mandarin desszert

  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Szedermártás főzés nélkül

Tápérték információk

A feltüntetett információk egy adagra értendők.

  • Energia

    84 kcal
  • Fehérje

    13 g
  • Zsír

    22 g
  • Szénhidrát

    49 g

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Mézes rózsaszirup
Mézes rózsaszirup

A rózsa szirmait letépkedjük, és folyó vízben többször átmossuk, lecsepegtetjük.

Close