Párolt paradicsomos tonhal
2013-09-16- Konyha: Nemzetközi
- Fogás: Főétel
- Nehézségi szint: Közepes
- Várható: Párolt paradicsomos tonhal 4 személyre
- Felszolgálás: 4 fő
- Előkészületi idő: 2perc
- Elkészítési idő: 50perc
- Kész: 52perc
Hozzávalók:
- 80 dkg tengeri hal
- 1 dl olívaolaj
- 1 fej vöröshagyma
- csipet só
- csipet fehérbors
- 30 dkg paradicsom
- 10 dkg paradicsompüré
- csipet petrezselyemzöld
- 1-2 db babérlevél
- 1 ágacska rozmaring
- csipet kakukkfű
- 3 dl Tolnay Chardonnay száraz fehérbor
Elkészítés:
Lépés: 1
A halszeleteket kiolvasztjuk, majd sóval és fehérborssal befűszerezzük.
Lépés: 2
Az olívaolajat felforrósítjuk, a halszeleteket elősütjük, tálra tesszük.
Lépés: 3
A vöröshagymát és a paradicsomot felszeleteljük, a paradicsompürét pedig elkeverjük a fehérborral. Olajban megfonnyasztjuk az egészet, majd hozzáadjuk a petrezselymet és a babérlevelet, és lassú tűzön felforraljuk a ragut.
Lépés: 4
A halszeleteket a ragu tetejére tesszük, és fedő alatt 10 percig együtt pároljuk.
Lépés: 5
A tálalásnál a ragu mellé tesszük a halszeleteket, kakukkfűvel és rozmaringgal díszítjük.
Átlag értékelés
(0 / 5)
0 ember értékelte ezt a receptet
Hasonló receptek:
Tápérték információk
A feltüntetett információk egy adagra értendők.
-
Kalória
504,6 kcal -
Fehérje
42,5 g -
Zsír
26,2 g -
Szénhidrát
8,7 g -
Rost
1,1 g