Malacsült sült hurkával, krumplival, almával és vörösboros káposztával

2014-01-13
Malacsült sült hurkával, krumplival, almával és vörösboros káposztával
  • Várható: 2-3 adag Malacsült sült hurkával, krumplival, almával és vörösboros káposztával
  • Felszolgálás: 2 fő
  • Előkészületi idő: 10perc
  • Elkészítési idő: 60perc
  • Kész: 1:15 óra

Egy pót szilveszteri kiadós étel.

Hozzávalók:

  • 30 dkg malachús
  • 1 dl sör
  • méz
  • 3 szál májas hurka
  • 5 dkg szalonna
  • 6 db burgonya
  • 3 db alma
  • 1,5 vöröskáposzta (lilakáposzta)
  • 1 db lilahagyma
  • 1 db babérlevél
  • vörösborecet
  • őrölt fekete bors
  • őrölt pirospaprika
  • köménymag
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 evőkanál disznózsír
  • olívaolaj
  • 1 dl vörösbor

Elkészítés:

Lépés: 1

A malachús bőrét megkockázom, sózom, borsozom, szórok rá pirospaprikát, nyomok rá fokhagymát, s beteszem a hűtőbe.

Lépés: 2

Másnap egy serpenyőben disznózsíron beteszem a sütőbe, fóliával letakarva.

Lépés: 3

A krumplit megpucolom, hasábokra vágom, az alma magházát eltávolítom, egy serpenyőbe rakom, sózom, borsozom, locsolok rá olívaolajat, beteszem a sütőbe.

Lépés: 4

A káposztát legyalulom. Serpenyőben a karikára vágott lilahagymát megpirítom dobok rá köménymagot, ráteszem a káposztát, sózom, borsozom, öntök rá ecetet, teszek rá babérlevelet, ráöntöm a vörösbort.

Lépés: 5

Közben a malachúst időnként meglocsolom a saját zsírjával és sörrel, 40 perc után leveszem a fóliát a malachúsról, kenek rá mézet, s átkapcsolok grill fokozatra.

Lépés: 6

Tálaláskor egy szelet malachúst teszek a tányérra, mellé sült krumplit, almát és káposztát.

Cogito et coquo, ergo sum! -..

Még több a Szakácsról »
Átlag értékelés

(0 / 5)

0 5 0
Értékelje a receptet

0 ember értékelte ezt a receptet

Hasonló receptek:
  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Hideg túrólepény szilvásan

  • Somlói galuska (olajos magvakkal)

    Somlói galuska (olajos magvakkal)

  • Igazi tökös-mákos rétes

    Igazi tökös-mákos rétes

  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Sertésérmék gombával és különféle gyümölcsökkel

  • Sült pulykacomb petrezselymes sült krumplival

    Sült pulykacomb petrezselymes sült krumplival

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Karfiol krémleves
Karfiol krémleves

A zöldségeket kezdjük el pirítani a vajon, majd néhány perc elteltével öntsük fel őket a zöldségleves alaplével. Fűszerezzünk, majd főzzük addig a zöldségeket, amíg meg nem puhulnak.

Close