Malacsült sült hurkával, krumplival, almával és vörösboros káposztával
2014-01-13- Várható: 2-3 adag Malacsült sült hurkával, krumplival, almával és vörösboros káposztával
- Felszolgálás: 2 fő
- Előkészületi idő: 10perc
- Elkészítési idő: 60perc
- Kész: 1:15 óra
Egy pót szilveszteri kiadós étel.
Hozzávalók:
- 30 dkg malachús
- 1 dl sör
- méz
- 3 szál májas hurka
- 5 dkg szalonna
- 6 db burgonya
- 3 db alma
- 1,5 vöröskáposzta (lilakáposzta)
- 1 db lilahagyma
- 1 db babérlevél
- vörösborecet
- só
- őrölt fekete bors
- őrölt pirospaprika
- köménymag
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 evőkanál disznózsír
- olívaolaj
- 1 dl vörösbor
Elkészítés:
Lépés: 1
A malachús bőrét megkockázom, sózom, borsozom, szórok rá pirospaprikát, nyomok rá fokhagymát, s beteszem a hűtőbe.
Lépés: 2
Másnap egy serpenyőben disznózsíron beteszem a sütőbe, fóliával letakarva.
Lépés: 3
A krumplit megpucolom, hasábokra vágom, az alma magházát eltávolítom, egy serpenyőbe rakom, sózom, borsozom, locsolok rá olívaolajat, beteszem a sütőbe.
Lépés: 4
A káposztát legyalulom. Serpenyőben a karikára vágott lilahagymát megpirítom dobok rá köménymagot, ráteszem a káposztát, sózom, borsozom, öntök rá ecetet, teszek rá babérlevelet, ráöntöm a vörösbort.
Lépés: 5
Közben a malachúst időnként meglocsolom a saját zsírjával és sörrel, 40 perc után leveszem a fóliát a malachúsról, kenek rá mézet, s átkapcsolok grill fokozatra.
Lépés: 6
Tálaláskor egy szelet malachúst teszek a tányérra, mellé sült krumplit, almát és káposztát.
Átlag értékelés
(0 / 5)
0 ember értékelte ezt a receptet