Csirkemáj pástétom
2012-11-12- Konyha: Nemzetközi
- Fogás: Hideg előétel
- Nehézségi szint: Közepes
- Várható: Csirkemáj pástétom 4 főre
- Felszolgálás: 4 fő
- Előkészületi idő: 10perc
- Elkészítési idő: 15perc
- Kész: 25perc
Ha Ön is kerüli az olyan ételeket, amelyek tartósítószereket tartalmaznak, akkor van a számára egy olyan receptünk, amely kiváló alternatíva lehet reggelire. A csirkemáj pástétom elkészítése nem tart tovább, mint egy rántotta összedobásánál, mégis változatossá teheti vele a reggeliket.
Hozzávalók:
- 30 dkg csirkemáj
- 15 dkg vaj (nem margarin)
- 1 kis fej vöröshagyma apróra vágva
- só
- bors
- 3 cl brandy
Elkészítés:
Lépés: 1
A vajon pirítsuk üvegesre a vöröshagymát, majd adjuk hozzá a csirkemájat és néhány perc alatt pároljuk puhára.
Lépés: 2
A párolás legvégén adjuk hozzá a brandyt a májhoz és 1-2 perc után zárjuk el a tüzet. Hagyjuk a csirkemájat meghűlni, majd sózzuk, borsozzuk, és egy botmixerrel pépesítsük le.
Lépés: 3
Miután tartósítószert nem tettünk a pástétomba, frissen, lehetőleg egy napon belül fogyasszák el.
Átlag értékelés
(0 / 5)
0 ember értékelte ezt a receptet