Húsleves pulykanyakból és csirkefarhátból cérnametélttel
2013-10-27- Várható: 2 tányér Húsleves pulykanyakból és csirkefarhátból cérnametélttel
- Felszolgálás: 2 fő
- Előkészületi idő: 5perc
- Elkészítési idő: 45perc
- Kész: 50perc
Hozzávalók:
- 1 db nagy pulykanyak
- 1 db csirkefarhát
- 2 db sárgarépa
- 1 db fehérrépa
- 1/2 zeller
- 1/2 karalábé
- 1 db burgonya
- 1 fej vöröshagyma
- 1 gerezd fokhagyma
- 3 szál petrezselyem
- 3 szál zellerlevél
- 2 db cseresznyepaprika
- só
- őrölt fekete bors
- őrölt pirospaprika
- 10 dkg cérnametélt
Elkészítés:
Lépés: 1
Egy lábasba beleteszem a nyakakat és a farhátat, felengedem vízzel, fűszerezem, s elkezdem főzni alacsony hőfokon.
Lépés: 2
Közben megpucolom, s felvágom a zöldségeket, a zellert és a petrezselymet egy csokorba kötöm.
Lépés: 3
Félidőben belerakom a levesbe a zöldségeket, majd lassú tűzön tovább főzöm.
Lépés: 4
Kifőzöm a tésztát.
Lépés: 5
Tálalok. Merek a levesből, teszek bele tésztát és egy cseresznyepaprikát.
Átlag értékelés
(0 / 5)
0 ember értékelte ezt a receptet