Grillezett márványsajtos szűzpecsenye párolt sárgarépával

2014-03-24
  • Várható: Grillezett márványsajtos szűzpecsenye párolt sárgarépával 4 személyre
  • Felszolgálás: 4 fő
  • Előkészületi idő: 15perc
  • Elkészítési idő: 30perc
  • Kész: 45perc

Borajánló: HILLTOP Neszmély Prémium Merlot 2011

Szokatlan, hogy a sertéshúshoz és a márványsajthoz vörösbort ajánlunk, de ebben az esetben a Merlot gyümölcsössége, gömbölyű savérzete, lágysága, csodálatosan emeli ki a nemes hús és a fenséges sajt ízvilágát. Igazi franciás ínyencség.

A tatabányai Vendéglátó Iskola gasztronómusainak Kovács Gábor és Szabó Zoltán ajánlásával.

Hozzávalók:

  • 80 dkg szűzpecsenye
  • 15 dkg márványsajt (kéksajt)
  • 80 dkg sárgarépa
  • 1 dl olívaolaj
  • őrölt bors
  • mustár
  • koktélparadicsom (díszítéshez)

Elkészítés:

Lépés: 1

Szűzpecsenyét letisztítás után őrölt borssal és mustárral bedörzsöljük, olajjal bekenjük, fóliába csomagolva néhány órát, vagy egy éjszakát hűtőszekrényben pácoljuk.

Lépés: 2

A 2 cm vastag szeleteket serpenyőben olajon, roston sütjük (mindkét felét 3-4 percig), majd márványsajt szeletekkel 5 percig 200 fokos sütőben készre grillezzük.

Lépés: 3

A sárgarépákat megtisztítás után 1 dl sós víz hozzáadásával készre pároljuk, tálaláskor néhány csepp olívaolajban megforgatjuk.

Örömmel várja Önt egész évben borkóstolóra,..

Még több a Szakácsról »
Átlag értékelés

(0 / 5)

0 5 0
Értékelje a receptet

0 ember értékelte ezt a receptet

Hasonló receptek:
  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Bodzavirág borpongyolában

  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Körte fehérborban, szőlőlevelekben

  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Gyömbérhab

  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Szedermártás főzés nélkül

  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Szedermártás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Meggyes piskótakehely citromfagylalttal, mentával
Meggyes piskótakehely citromfagylalttal, mentával

A tojás sárgáját krémmé keverjük, a tojás fehérjét pedig habbá verjük.

Close