Grillezett márványsajtos szűzpecsenye párolt sárgarépával
2014-03-24- Konyha: Nemzetközi
- Fogás: Főétel
- Nehézségi szint: Közepes
- Várható: Grillezett márványsajtos szűzpecsenye párolt sárgarépával 4 személyre
- Felszolgálás: 4 fő
- Előkészületi idő: 15perc
- Elkészítési idő: 30perc
- Kész: 45perc
Borajánló: HILLTOP Neszmély Prémium Merlot 2011
Szokatlan, hogy a sertéshúshoz és a márványsajthoz vörösbort ajánlunk, de ebben az esetben a Merlot gyümölcsössége, gömbölyű savérzete, lágysága, csodálatosan emeli ki a nemes hús és a fenséges sajt ízvilágát. Igazi franciás ínyencség.
A tatabányai Vendéglátó Iskola gasztronómusainak Kovács Gábor és Szabó Zoltán ajánlásával.
Hozzávalók:
- 80 dkg szűzpecsenye
- 15 dkg márványsajt (kéksajt)
- 80 dkg sárgarépa
- 1 dl olívaolaj
- só
- őrölt bors
- mustár
- koktélparadicsom (díszítéshez)
Elkészítés:
Lépés: 1
Szűzpecsenyét letisztítás után őrölt borssal és mustárral bedörzsöljük, olajjal bekenjük, fóliába csomagolva néhány órát, vagy egy éjszakát hűtőszekrényben pácoljuk.
Lépés: 2
A 2 cm vastag szeleteket serpenyőben olajon, roston sütjük (mindkét felét 3-4 percig), majd márványsajt szeletekkel 5 percig 200 fokos sütőben készre grillezzük.
Lépés: 3
A sárgarépákat megtisztítás után 1 dl sós víz hozzáadásával készre pároljuk, tálaláskor néhány csepp olívaolajban megforgatjuk.
Átlag értékelés
(0 / 5)
0 ember értékelte ezt a receptet