San Giuseppe fánkja

2013-11-30
San Giuseppe fánkja
  • Várható: San Giuseppe fánkja 4 személyre
  • Felszolgálás: 4 fő
  • Előkészületi idő: 5perc
  • Elkészítési idő: 35perc
  • Kész: 40perc

Borajánló: olasz minőségi félédes vörös gyöngyözőbor

Hozzávalók:

  • 15 dkg liszt
  • 2 dl víz
  • 4 db tojás
  • 3 dkg cukor
  • kevés porcukor
  • 1 db citrom
  • 4 dl napraforgóolaj
  • 2 dl eperlekvár

Elkészítés:

Lépés: 1

Egy közepesen nagy edénybe felforraljuk a vizet, majd a tűzről levéve hozzákeverjük a lisztet, és újra visszatesszük. Addig keverjük, amíg a tészta elválik az edény falától. Ha kész, félretesszük hűlni.

Lépés: 2

Kihűlés után egyenként hozzáadjuk a tojásokat, és hólyagosra keverjük a tésztát. A citromot megmossuk, héját lereszeljük, majd beletesszük a tésztába. Ezután hozzáadjuk a cukrot is, és letakarva, hűtőben, néhány órán keresztül pihentetjük.

Lépés: 3

Olajat forrósítunk, a tésztát kávéskanállal a forró olajba szaggatjuk, majd aranybarnára sütjük.

Lépés: 4

Epelekvárral, porcukorral megszórva tálaljuk.

Gasztro Trend - gasztronómiai online magazin..

Még több a Szakácsról »
Átlag értékelés

(0 / 5)

0 5 0
Értékelje a receptet

0 ember értékelte ezt a receptet

Hasonló receptek:
  • Fusilli fehérboros, tejszínes gombával, medvehagymával és füstölt sajttal

    Fusilli fehérboros, tejszínes gombával, medvehagymával és füstölt sajttal

  • Epres-szamócás, eperlikőrös tiramisu

    Epres-szamócás, eperlikőrös tiramisu

  • Fusilli kolbászos lecsóval

    Fusilli kolbászos lecsóval

  • Tagliatelle medvehagymás, fehérboros, tejszínes gombával

    Tagliatelle medvehagymás, fehérboros, tejszínes gombával

  • Epres tiramisu eperlikőrrel

    Epres tiramisu eperlikőrrel

Tápérték információk

A feltüntetett információk egy adagra értendők.

  • Energia

    302,9 kcal
  • Fehérje

    0,3 g
  • Zsír

    20,6 g
  • Szénhidrát

    31,4 g
  • Rost

    0,28 g

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Vodka Gibson koktél
Vodka Gibson koktél

A két italt keverőpohárban 3-4 szem jéggel elkeverjük, majd a pohárba szűrjük.

Close