Gyümölcsös sajtfalatok
2014-04-30- Konyha: Nemzetközi
- Fogás: Hideg előétel
- Nehézségi szint: Közepes
- Várható: 50 db Gyümölcsös sajtfalat
- Felszolgálás: 10-12 fő
- Előkészületi idő: 10perc
- Elkészítési idő: 30perc
- Kész: 40perc
Hozzávalók:
- 1,25 kg óvári, tenkes és trappista sajt vegyesen
- 150 g krémsajt
- 30 g dióbél
- 50 g őszibarack
- 50 g mandarin
- 50 g ananász
- 50 g szilva
- 30 g mandula
- 50 g meggy (koktélmeggy)
- 50 g körte
- 50 g banán
- 150 g gyümölcszselé vagy gyümölcsaszpik (minden gyümölcs befőttel is helyettesíthető)
- 50 db műanyag pálcika vagy zakuszki kard
Elkészítés:
Lépés: 1
A sajtokat éles késsel kb. fél cm vastagra szeleteljük, majd különböző formájú kiszúrókkal vagy éles késsel változó alakúra formázzuk, mindez attól is függ, hogy hány fajta gyümölcsöt válogatunk össze: kocka, téglalap, háromszög, kör vagy romboid alakra vágva-szeletelve. (A lehullott sajtdarabok sajtsalátának reszelve, de bármi egyébre felhasználható.)
Lépés: 2
A kiformázott sajtdarabokat tálakra tesszük formák szerint, és csillagcsővel ellátott habzsákba téve a krémsajtot, minden darabra egy-egy csipetnyit nyomunk.
Lépés: 3
Az előkészített és megtisztított gyümölcsöket e krémsajtba állítjuk, és a felolvasztott gyümölcszselével vagy aszpikkal - esetleg 1-0,1 arányú cukor-víz és 0,12 zselatin felfőzött keverékével - átfényezzük. (A gyümölcsök felrakásakor ügyeljünk a színek harmóniájára, ízei amúgy is önmagukért szólnak.)
Lépés: 4
Asztalra adás előtt egy-egy színes műanyag pálcát vagy zakuszki kardot szúrunk bele minden bor- vagy sörfalatba.
Átlag értékelés
(0 / 5)
0 ember értékelte ezt a receptet
Hasonló receptek:
Tápérték információk
A feltüntetett információk egy adagra értendők.
-
Energia
99 kcal -
Fehérje
7,8 g -
Zsír
6,0 g -
Szénhidrát
3,0 g