Almás sajtsalátával töltött avokádó

2014-05-08
Almás sajtsalátával töltött avokádó
  • Várható: Almás sajtsalátával töltött avokádó 4 személyre
  • Felszolgálás: 4 fő
  • Előkészületi idő: 10perc
  • Elkészítési idő: 30perc
  • Kész: 40perc

Hozzávalók:

  • 2 db kb. 700 g avokádó
  • 2 dl joghurt
  • 100 g ementáli típusú sajt
  • 300 g édeskés alma
  • 2 g só
  • 2 g frissen őrölt fehér bors
  • 20 g porcukor
  • 1 db citrom
  • 100 g sárgarépa
  • 100 g kemény paradicsom

Elkészítés:

Lépés: 1

A körténél valamivel nyújtottabb avokádót - a képen látható módon - A és V alakban éles, kis késsel elfelezzük. Az avokádófeleknek kis talpat vágjunk, hogy megálljanak a tányéron.

Lépés: 2

Az almát és a sajtot egyforma darabokra vágjuk, a joghurtot habosra keverjük a porcukorral és a frissen őrölt fehér borssal, sózzuk, majd a citrom szűrt levével ízesítve hozzátesszük a sajtot és az almát. Ezzel a töltelékkel töltjük meg az avokádófeleket, és a hűtőbe tesszük.

Lépés: 3

Asztalra adáskor a hátrahagyott anyagokkal díszítjük, reszelt sárgarépahalomra állítjuk, és paradicsomcikkel ékesítjük.

Tipp:

Kiskanalat adjunk a terítékhez, hogy ki lehessen kanalazni a gyümölcs húsát is.

Gasztro Trend - gasztronómiai online magazin..

Még több a Szakácsról »
Átlag értékelés

(2 / 5)

2 5 2
Értékelje a receptet

2 ember értékelte ezt a receptet

Hasonló receptek:
  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Bodzavirág borpongyolában

  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Körte fehérborban, szőlőlevelekben

  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Gyömbérhab

  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Szedermártás főzés nélkül

  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Szedermártás

Tápérték információk

A feltüntetett információk egy adagra értendők.

  • Energia

    419 kcal
  • Fehérje

    28 g
  • Zsír

    81 g
  • Szénhidrát

    101 g

Kommentek (2)

  1. Szerző: Harmos Ferencne on 2021.február 17.

    Nagyon jók a receptek, és külön megemlítenem hogy fantasztikus hogy a recept végén fel van tüntetve a kaloria a szénhidrát stb. Nagyon köszönöm.

      Válasz
  2. Szerző: Harmos Ferencne on 2021.február 17.

    Csodás receptek. Külön köszönet hogy a végén ott a kalória, ch, stb. Koszonom

      Válasz

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek
Dióval töltött csuka

A halat lepikkelyezzük, a fejét levágjuk. Utána a hal törzsét megmossuk, leszárogatjuk, deszkára fektetjük, a farkát levágjuk.

Close