Gyümölcsös sajtfondue

2014-05-25
Sajtfondue
  • Várható: Gyümölcsös sajtfondue 6-8 személyre
  • Felszolgálás: 6-8 fő
  • Előkészületi idő: 15perc
  • Elkészítési idő: 1:10 óra
  • Kész: 1:25 óra

Hozzávalók:

  • 400 g ementáli típusú sajt
  • 400 g vadász sajt
  • 2 dl rizlingbor (fehérbor)
  • 5 cl cseresznyepálinka
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 30 g rizs-, szója- vagy burgonyaliszt
  • 5 g fehér bors
  • 100 g ananász
  • 400 g alma
  • 200 g körte
  • 200 g szőlőszem
  • 2 db kb. 200 g kivi
  • 2 db birskörte vagy -alma
  • 8 db rozs zsemlecipó (kisebb darabokra vágva)

Elkészítés:

Lépés: 1

A fondue-edényt a meghámozott fokhagymagerezddel bedörzsöljük, beleöntjük a rizlingbort, és felmelegítjük az edényt.

Lépés: 2

A sajtokat lereszeljük, és beletesszük a forró borba - sohase használjunk füstölt sajtot, mert kellemetlen, sőt irritáló a meleg füstölt sajtok illata -, és állandó kevergetés közben felforraljuk, amíg a sajtok meg nem olvadnak.

Lépés: 3

A cseresznyepálinkával elkeverjük a rizs-, a szója- vagy a burgonyalisztet, és a fondue-höz öntve felforraljuk. Tetszés szerint őrölt fehér borssal vagy szerecsendió-reszelékkel ízesítjük, majd az előkészített fondue-állványra tesszük, a lángját úgy állítjuk be, hogy éppen csak rotyogjon a fondue (fondü).

Lépés: 4

Minden gyümölcsöt megtisztítva és feldarabolva külön-külön kis tálkában tegyünk az asztalra, a rozs zsemlecipó darabot pedig, a héjával együtt szúrjuk fel a fondue-villákra.

Lépés: 5

Minden vendégünk saját maga készítse el, és mártogassa bele a sajtmártásba a felszúrt gyümölcsöt, a cseresznyepálinkával továbbízesített sűrű fondue-be. Ha kihűl, már nem élvezhető.

Tipp:

A gyümölcsök bármilyen nyers és párolt zöldségekkel is helyettesíthetők.

Fontos!

A tápérték információk alatt a teljes mennyiségre vonatkozó adatok láthatók.

Gasztro Trend - gasztronómiai online magazin..

Még több a Szakácsról »
Átlag értékelés

(5 / 5)

5 5 1
Értékelje a receptet

1 ember értékelte ezt a receptet

Hasonló receptek:
  • Meleg töltött alma camemberttel

    Meleg töltött alma camemberttel

  • Almás sajtsalátával töltött avokádó

    Almás sajtsalátával töltött avokádó

  • Gyümölcsös sajtfalatok

    Gyümölcsös sajtfalatok

  • Grapefruit sárgarépával, nyersen

    Grapefruit sárgarépával, nyersen

  • Buciban sült camembert

    Buciban sült camembert

Tápérték információk

A feltüntetett információk egy adagra értendők.

  • Energia

    2185 kcal
  • Fehérje

    376 g
  • Zsír

    632 g
  • Szénhidrát

    438 g

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Sült kacsacomb gombás rizzsel, sült krumplival, répával és vörösboros lilakáposztával
Sült kacsacomb gombás rizzsel, sült krumplival, répával és vörösboros lilakáposztával

Ez elég munkaigényes étel, de az eredmény miatt megéri. Szinglinek talán túl nagy idő- és munkaráfordítás, de egy családnál hálás köszöneteket lehet bezsebelni vele.

Close