Hátszínszelet sárgabarackos dinnyemártással

2016-01-13
Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek
  • Várható: Hátszínszelet sárgabarackos dinnyemártással 4 személyre
  • Felszolgálás: 4 fő
  • Előkészületi idő: 10perc
  • Elkészítési idő: 1:20 óra
  • Kész: 1:30 óra

Hozzávalók:

  • 4 szelet kb. 800 g érlelt hátszín vagy csont nélküli rostélyos
  • 100 g sárgabarack
  • 100 g sárgadinnyehús
  • 400 g mangó
  • 15 g friss gyömbérreszelék
  • 1 db citrom
  • 50 g mazsolaszőlő
  • 75 g cukor
  • 5 cl alma- vagy gyümölcsecet
  • 10 g só
  • 40 g olaj
  • 5 g bors
  • 30 g dióbél

Elkészítés:

Lépés: 1

A rostélyosokat a megfelelő érlelés után (olaj - mustár - egész bors - babérlevél) az olajon mindkét oldalukon pirosra sütjük, utánsózzuk, és a frissen őrölt borssal megszórva meleg helyre állítjuk.

Lépés: 2

A hátszínszeletek olajába belepirítjuk a frissen reszelt gyömbért és a dióbelet, hozzáadjuk a megmosott és felezett mag nélküli sárgabarackokat, a sárgadinnyehúst, és a mangó apróra vágott húsát.

Lépés: 3

Citromlével és reszelt héjával, cukorral és alma- vagy egyéb gyümölcsecettel lassú forralással felfőzzük, mártássűrűségűre.

Lépés: 4

Drót- vagy szőrszitán áttörjük, még egyszer átforraljuk, úgy öntjük a húsokra.

Lépés: 5

Főtt, hordó alakúra formázott burgonyával vagy zsemlegombóccal (4 db zsemle kockája másfél dl tejben áztatva + 4 db tojás + só + vágott zöldpetrezselyem + 260 g liszt) adjuk asztalra a félretett gyümölcsökkel díszítve.

Gasztro Trend - gasztronómiai online magazin..

Még több a Szakácsról »
Átlag értékelés

(0 / 5)

0 5 0
Értékelje a receptet

0 ember értékelte ezt a receptet

Hasonló receptek:
  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Gombás füstölt hússal töltött sárgabarack

  • Kakaós-túrós brownie

    Kakaós-túrós brownie

  • Almavaj

    Almavaj

  • Sertés hamburger hasábbal

    Sertés hamburger

  • Pikáns pacal

    Pikáns pacal

Tápérték információk

A feltüntetett információk egy adagra értendők.

  • Energia

    688 kcal
  • Fehérje

    210 g
  • Zsír

    59 g
  • Szénhidrát

    201 g

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Egzotikus szárnyassaláta
Egzotikus szárnyassaláta

A jércemelleket kicsontozva sós vízben - vagy az éppen fövő húslevesben - puhára főzzük, kihűtjük.

Close