Málna szirup

2013-03-26
  • Várható: 1 üveg Málna szirup
  • Előkészületi idő: 2perc
  • Elkészítési idő: 28perc
  • Kész: 30perc

A szirup kiválóan alkalmas kávé ízesítésére.

Néhány koktél, amelyben málna szirup is felhasználásra kerül:

Hozzávalók:

  • 2 csésze víz
  • 2 csésze cukor
  • 1/2 csésze friss málna

1 csésze = 2,5 dl = 22.68 dkg

Elkészítés:

Lépés: 1

Egy edényben melegítsünk vizet, majd adjuk hozzá a cukrot, és alacsony majd közepes lángon, folyamatos kevergetés mellett olvasszuk fel teljesen a cukrot.

Lépés: 2

Adjuk hozzá a friss málnákat, és hagyjuk elvegyülni (ázni) 3-5 percig.

Lépés: 3

Vegyük le a tűzről, és hagyjuk kihűlni.

Lépés: 4

Öntsük át finom szűrön keresztül (kiszűrjünk minden nagy málnadarabot és magot) és tölcsér segítségével a málna szirupot egy zárható üvegpalackba.

Gasztro Trend - gasztronómiai online magazin..

Még több a Szakácsról »
Átlag értékelés

(0 / 5)

0 5 0
Értékelje a receptet

0 ember értékelte ezt a receptet

Hasonló receptek:
  • Alkoholmentes gyümölcsturmixok

    Alkoholmentes gyümölcsturmixok

  • Mézes rózsaszirup

    Mézes rózsaszirup

  • Illatos almaturmix mandulával

    Illatos almaturmix mandulával

  • Virgin Bellini koktél

    Virgin Bellini koktél

  • Arnold Palmer koktél

    Arnold Palmer koktél

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Gombás-sonkás pizza
Gombás-sonkás pizza

Gyors, mégis finom étel, ha nincs kedvünk órákat a konyhában tölteni.

Close