Sonkával, tejföllel, sajttal töltött gombafejek, bacon köntösben
2014-02-22
- Várható: 2-3 adag Sonkával, tejföllel, sajttal töltött gombafejek, bacon köntösben
- Felszolgálás: 2-3 fő
- Előkészületi idő: 20perc
- Elkészítési idő: 30perc
- Kész: 50perc
Hozzávalók:
- 5 db óriási csiperkegomba (60 dkg)
- 5 szelet bacon
- 10 dkg csülöksonka felvágott
- 1 dl tejföl
- 10 dkg francia sajt
- 3 db burgonya
- 1/2 póréhagyma
- 1 db paradicsom
- 5 ág kakukkfű
- só
- őrölt fekete bors
- morzsolt kakukkfű
- morzsolt bazsalikom
- oregánó
- kolbászzsír
- olívaolaj
Elkészítés:
Lépés: 1
A krumplit héjában megfőzöm, megpucolom, belekarikázom egy serpenyőben, melyben kolbászzsír van. Sózom, borsozom. Erre jön a karikára vágott póréhagyma. Ezt megszórom sóval, borssal.
Lépés: 2
A gombák törzsét kiveszem, ezt majd másra használom. A gombafejeket ráhelyezem a zöldségekre. Ezeket megtöltöm a kockára vágott sonkával, kanalazok rá tejfölt. Melléjük teszem a négybe szeletelt paradicsomot. Sózom, borsozom.
Lépés: 3
A sajtot lereszelem, s a gombákra halmozom. Megszórom borssal, kakukkfűvel, bazsalikommal és oregánóval. Elrendezem a kakukkfű ágakat, locsolok rá olívaolajat.
Lépés: 4
A serpenyőt beteszem a 180 C fokra előmelegített sütőbe, s légkeverés mellett 30 percig sütöm. Eddigre már a zöldségek is megsültek, s a sajt is szépen megpirult. Lehet tálalni.
Átlag értékelés
(0 / 5)
0 ember értékelte ezt a receptet