Sonkával, tejföllel, sajttal töltött gombafejek, bacon köntösben

2014-02-22
Sonkával, tejföllel, sajttal töltött gombafejek, bacon köntösben
  • Várható: 2-3 adag Sonkával, tejföllel, sajttal töltött gombafejek, bacon köntösben
  • Felszolgálás: 2-3 fő
  • Előkészületi idő: 20perc
  • Elkészítési idő: 30perc
  • Kész: 50perc

Hozzávalók:

  • 5 db óriási csiperkegomba (60 dkg)
  • 5 szelet bacon
  • 10 dkg csülöksonka felvágott
  • 1 dl tejföl
  • 10 dkg francia sajt
  • 3 db burgonya
  • 1/2 póréhagyma
  • 1 db paradicsom
  • 5 ág kakukkfű
  • őrölt fekete bors
  • morzsolt kakukkfű
  • morzsolt bazsalikom
  • oregánó
  • kolbászzsír
  • olívaolaj

Elkészítés:

Lépés: 1

A krumplit héjában megfőzöm, megpucolom, belekarikázom egy serpenyőben, melyben kolbászzsír van. Sózom, borsozom. Erre jön a karikára vágott póréhagyma. Ezt megszórom sóval, borssal.

Lépés: 2

A gombák törzsét kiveszem, ezt majd másra használom. A gombafejeket ráhelyezem a zöldségekre. Ezeket megtöltöm a kockára vágott sonkával, kanalazok rá tejfölt. Melléjük teszem a négybe szeletelt paradicsomot. Sózom, borsozom.

Lépés: 3

A sajtot lereszelem, s a gombákra halmozom. Megszórom borssal, kakukkfűvel, bazsalikommal és oregánóval. Elrendezem a kakukkfű ágakat, locsolok rá olívaolajat.

Lépés: 4

A serpenyőt beteszem a 180 C fokra előmelegített sütőbe, s légkeverés mellett 30 percig sütöm. Eddigre már a zöldségek is megsültek, s a sajt is szépen megpirult. Lehet tálalni.

Cogito et coquo, ergo sum! -..

Még több a Szakácsról »
Átlag értékelés

(0 / 5)

0 5 0
Értékelje a receptet

0 ember értékelte ezt a receptet

Hasonló receptek:
  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Hideg túrólepény szilvásan

  • Somlói galuska (olajos magvakkal)

    Somlói galuska (olajos magvakkal)

  • Igazi tökös-mákos rétes

    Igazi tökös-mákos rétes

  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Sertésérmék gombával és különféle gyümölcsökkel

  • Sült pulykacomb petrezselymes sült krumplival

    Sült pulykacomb petrezselymes sült krumplival

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek
Narancsos pulykamellfalatok nyárson

Három deci vízben a babérlevéllel, az egész borssal és a fele sóval felforraljuk a lapokra vágott sárgarépát.

Close