Pikáns pacal

2013-10-17
Pikáns pacal
  • Várható: Pikáns pacal 4 személyre
  • Felszolgálás: 4 fő
  • Előkészületi idő: 5perc
  • Elkészítési idő: 1:30 óra
  • Kész: 1:35 óra

Hozzávalók:

  • 1 kg csíkozott pacal (konyhakész, gyorsfagyasztott)
  • 20 dkg füstölt szalonna
  • 30 dkg sárgarépa
  • 20 dkg fehérrépa
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • ízlés szerint só
  • 5 dkg méz
  • 2-3 db babérlevél
  • 1 db citrom
  • 3 dl tejszín
  • 2 dl tejföl
  • 5 dkg liszt
  • 2 dl száraz fehérbor
  • 50 dkg száraztészta

Elkészítés:

Lépés: 1

A csíkozott pacalt annyi vízben tesszük fel főni, hogy két ujjnyira ellepje. Lassú tűzön, fedő alatt, egy órán át főzzük.

Lépés: 2

Közben a füstölt szalonnát vékony darabokra vágjuk, és vastag talpú lábasban aranyszínűre pirítjuk. Csíkokra vágjuk a sárgarépát, a fehérrépát, felszeleteljük a vöröshagymát és a fokhagymát, majd az összeset hozzáadjuk a szalonnához, és pár percig együtt pirítjuk vele. Sóval, mézzel, babérlevéllel és karikára vágott citrommal ízesítjük.

Lépés: 3

A tejszínből, a tejfölből és a lisztből habarást készítünk. Az időközben megfőtt pacalt leszűrjük, és hozzáadjuk a megpirult zöldségekhez. Beleöntjük a bort, és forralni kezdjük az ételt. Ezután behabarjuk az előre elkészített habarással, és pár percig továbbforraljuk. Szükség esetén utánízesítjük.

Lépés: 4

A kész ételt főtt tésztával tálaljuk.

Gasztro Trend - gasztronómiai online magazin..

Még több a Szakácsról »
Átlag értékelés

(4 / 5)

4 5 1
Értékelje a receptet

1 ember értékelte ezt a receptet

Hasonló receptek:
  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Hideg túrólepény szilvásan

  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Hátszínszelet sárgabarackos dinnyemártással

  • Somlói galuska (olajos magvakkal)

    Somlói galuska (olajos magvakkal)

  • Igazi tökös-mákos rétes

    Igazi tökös-mákos rétes

  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Sertésérmék gombával és különféle gyümölcsökkel

Tápérték információk

A feltüntetett információk egy adagra értendők.

  • Energia

    1916,5 kcal
  • Fehérje

    73,6 g
  • Zsír

    123,2 g
  • Szénhidrát

    120,7 g
  • Rost

    6 g

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Vargabéles
Vargabéles

A cérnametéltet sós vízben megfőzzük. A túrót szitán áttörjük, összekeverjük a tejföllel és a cérnametélttel.

Close