Töltött paprika háziasan

2014-01-24
Töltött paprika háziasan
  • Várható: 4 adag Töltött paprika háziasan
  • Felszolgálás: 4 fő
  • Előkészületi idő: 5perc
  • Elkészítési idő: 60perc
  • Kész: 1:05 óra

Borajánló: száraz minőségi fehérbor

Hozzávalók:

  • 50 dkg sertés darálthús
  • csipet só
  • csipet őrölt bors
  • 1 evőkanál pirospaprika
  • 2 fej vöröshagyma
  • 2 db tojás
  • 20 dkg rizs
  • 10 db paprika
  • 30 dkg paradicsompüré
  • 2-3 szál zellerzöld
  • 15 dkg zsír
  • 10 dkg liszt
  • 10 dkg cukor

Elkészítés:

Lépés: 1

A rizst kevés zsíron megpirítjuk, sózzuk, 4 dl forró vízzel felengedjük, és fedővel letakarva megpároljuk.

Lépés: 2

A darált húst befűszerezzük sóval, borssal, pirospaprikával, hozzáadjuk az egyik fej finomra vágott vöröshagymát és a még meleg, párolt rizst. Beleütjük a tojásokat, és jól összekeverjük.

Lépés: 3

A paprikákat megmossuk, kicsumázzuk, majd megtöltjük a töltelékkel.

Lépés: 4

Megfelelő nagyságú lábasban vizet forralunk, a másik fej hagymát és a paprika csumáit beletesszük, sóval, cukorral ízesítjük. Hozzáadjuk a zellerzöldet, majd a megtöltött paprikákat is. Lassú tűzön, 25-30 perc alatt megfőzzük.

Lépés: 5

Világos rántást készítünk, melybe beletesszük a paradicsompürét, és egy kicsit tovább pirítjuk. A rántást hozzáadjuk a készre főtt paprikákhoz, és az egészet felforraljuk.

Lépés: 6

Tálalásnál zellerzölddel díszítjük.

Gasztro Trend - gasztronómiai online magazin..

Még több a Szakácsról »
Átlag értékelés

(0 / 5)

0 5 0
Értékelje a receptet

0 ember értékelte ezt a receptet

Hasonló receptek:
  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Hideg túrólepény szilvásan

  • Somlói galuska (olajos magvakkal)

    Somlói galuska (olajos magvakkal)

  • Igazi tökös-mákos rétes

    Igazi tökös-mákos rétes

  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Gyümölcsös sertésragu cukkínivel

  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Sertésérmék gombával és különféle gyümölcsökkel

Tápérték információk

A feltüntetett információk egy adagra értendők.

  • Energia

    998,3 kcal
  • Fehérje

    42,2 g
  • Zsír

    75,7 g
  • Szénhidrát

    66,4 g
  • Rost

    1,9 g

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Párolt tonhal, ahogy Nagyi készíti
Párolt tonhal, ahogy Nagyi készíti

A halszeleteket kiolvasztjuk, majd sóval és fehérborssal befűszerezzük.

Close