Töltött paprika háziasan
2014-01-24- Várható: 4 adag Töltött paprika háziasan
- Felszolgálás: 4 fő
- Előkészületi idő: 5perc
- Elkészítési idő: 60perc
- Kész: 1:05 óra
Borajánló: száraz minőségi fehérbor
Hozzávalók:
- 50 dkg sertés darálthús
- csipet só
- csipet őrölt bors
- 1 evőkanál pirospaprika
- 2 fej vöröshagyma
- 2 db tojás
- 20 dkg rizs
- 10 db paprika
- 30 dkg paradicsompüré
- 2-3 szál zellerzöld
- 15 dkg zsír
- 10 dkg liszt
- 10 dkg cukor
Elkészítés:
Lépés: 1
A rizst kevés zsíron megpirítjuk, sózzuk, 4 dl forró vízzel felengedjük, és fedővel letakarva megpároljuk.
Lépés: 2
A darált húst befűszerezzük sóval, borssal, pirospaprikával, hozzáadjuk az egyik fej finomra vágott vöröshagymát és a még meleg, párolt rizst. Beleütjük a tojásokat, és jól összekeverjük.
Lépés: 3
A paprikákat megmossuk, kicsumázzuk, majd megtöltjük a töltelékkel.
Lépés: 4
Megfelelő nagyságú lábasban vizet forralunk, a másik fej hagymát és a paprika csumáit beletesszük, sóval, cukorral ízesítjük. Hozzáadjuk a zellerzöldet, majd a megtöltött paprikákat is. Lassú tűzön, 25-30 perc alatt megfőzzük.
Lépés: 5
Világos rántást készítünk, melybe beletesszük a paradicsompürét, és egy kicsit tovább pirítjuk. A rántást hozzáadjuk a készre főtt paprikákhoz, és az egészet felforraljuk.
Lépés: 6
Tálalásnál zellerzölddel díszítjük.
Átlag értékelés
(0 / 5)
0 ember értékelte ezt a receptet
Hasonló receptek:
Tápérték információk
A feltüntetett információk egy adagra értendők.
-
Energia
998,3 kcal -
Fehérje
42,2 g -
Zsír
75,7 g -
Szénhidrát
66,4 g -
Rost
1,9 g