Rántott harcsa lilahagymával, majonézes krumplival
2014-02-18- Várható: 2 adag Rántott harcsa lilahagymával, majonézes krumplival
- Felszolgálás: 2 fő
- Előkészületi idő: 15perc
- Elkészítési idő: 30perc
- Kész: 45perc
Szeretem a halakat, tengerit, folyamit egyaránt, gyakran szerepel az étrendemben. Ezúttal egy harcsa került az asztalomra. A majonézt többnyire magam készítem, de mivel kaptam egy üveg kiváló Hellmann’s majonézt, azt használtam.
Hozzávalók:
- 1 db harcsafilé (kb. 40 dkg)
- 1 db tojás
- liszt
- zsemlemorzsa
- 2 fej lilahagyma
- 1 gerezd fokhagyma
- vörösborecet
- mogyorónyi gyömbér
- 3 db burgonya
- 1 dl Hellmann’s majonéz
- 1 dl tejföl
- 1/2 citrom
- só
- őrölt fekete bors
- olívaolaj
Elkészítés:
Lépés: 1
Reggel a burgonyát megfőzöm, megpucolom, feldarabolom. Ráöntöm a tejföllel összekevert majonézt, sózom, borsozom, beteszem a hűtőbe.
Lépés: 2
A lilahagymát karikára vágom, hozzáadom az aprított fokhagymát, sózom, borsozom, reszelek rá gyömbért, összekeverem, hagyom állni egy darabig. Majd facsarok rá citromot, locsolok rá ecetet és olívaolajat, összekeverem. Ez is mehet a hűtőbe.
Lépés: 3
A halat négybe vágom, sózom, borsozom, facsarok rá citromot. Ez is a hűtőben landol.
Lépés: 4
Délben előveszem a halat, s kétszeresen bepanírozom. Forró olajban aranybarnára megsütöm.
Lépés: 5
Rögtön tálalok. A tányérra kerül két szelet hal, hagymasaláta és majonézes krumpli, egy szelet citromkarika. (Utóbbi a fotózás után került rá.)
Átlag értékelés
(0 / 5)
0 ember értékelte ezt a receptet