Pisztráng zöldmandulamártással
2014-05-05- Konyha: Nemzetközi
- Fogás: Főétel
- Nehézségi szint: Közepes
- Várható: 4 adag Pisztráng zöldmandulamártással
- Felszolgálás: 4 fő
- Előkészületi idő: 20perc
- Elkészítési idő: 60perc
- Kész: 1:20 óra
Hozzávalók:
- 1,4 kg pisztráng
- 40 g vaj
- 30 g liszt
- 100 g zöld mandula
- 5 g só
- 2 dl fehérbor
- 50 g vöröshagyma
- 4 db babérlevél
- 10 g cukor
- 3 g szerencsendió-reszelék
- 400 g sárgarépa
- 800 g burgonya
- 2 cl mandulalikőr
Elkészítés:
Lépés: 1
A fehérbort a vöröshagymával, a sóval és 1 dl vízzel felforraljuk, és beletesszük a fejétől és bőrétől megtisztított pisztrángokat. Fedő alatt kb. 2-3 percig pároljuk. Kiemeljük a saját főzőlevéből, meleg helyre tesszük.
Lépés: 2
A mártást a következőképpen készítjük el: a vajban karamellre pirítjuk a cukrot, rászórjuk a szerecsendió-reszeléket, a liszttel meghintve felengedjük az időközben felére beforralt és megszűrt boros főzőlével. Jól kiforralva szőrszitán átszűrjük, majd hozzátesszük a zöld mandulát és a likőrt.
Lépés: 3
Nem teljesen szétfőtt sárgarépával, és hordó alakúra formázott főtt burgonyával adjuk az asztalra, a mártásával félig bevonva.
Átlag értékelés
(0 / 5)
0 ember értékelte ezt a receptet
Hasonló receptek:
Tápérték információk
A feltüntetett információk egy adagra értendők.
-
Energia
198 kcal -
Fehérje
71 g -
Zsír
30 g -
Szénhidrát
181 g