Stefánia vagdalt zelleres burgonyapürével

2014-01-23
Stefánia vagdalt zelleres burgonyapürével
  • Várható: 4 adag Stefánia vagdalt zelleres burgonyapürével
  • Felszolgálás: 4 fő
  • Előkészületi idő: 5perc
  • Elkészítési idő: 60perc
  • Kész: 1:05 óra

Hozzávalók:

  • 30 dkg darált sertéshús
  • ízlés szerint só
  • ízlés szerint bors
  • 1 dl olaj
  • 1 kávéskanál pirospaprika
  • 1 kávéskanál majoránna
  • 10 dkg zsemlemorzsa
  • 1 csomag petrezselyemzöld
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 5 dl tej
  • 5 db tojás
  • 1 db zsemle
  • 20 dkg zeller
  • 60 dkg burgonya
  • 10 dkg vaj

Elkészítés:

Lépés: 1

A zsemlét 1 dl tejben megáztatjuk, majd kinyomkodjuk, és hozzáadjuk a darált húshoz. Kevés olajon a finomra vágott vöröshagymát és a petrezselyemzöldet megpirítjuk. A tojásokat keményre főzzük.

Lépés: 2

Keverőtálban összekeverjük a húst, a vöröshagymát és a petrezselyemzöldet, majd sóval, borssal, pirospaprikával, majoránnával ízesítjük.

Lépés: 3

Fóliát fektetünk az asztalra, erre simítjuk a jóízű masszát, ujjnyi vastagságúra, téglalap alakúra formázva. A megfőtt tojásokat hosszában félbevágjuk, és vágott felülettel lefelé sorba rakjuk.

Lépés: 4

A masszát feltekerjük, mint egy piskótát, kiolajozott tepsibe tesszük, olajos kézzel lesimítjuk, megszórjuk zsemlemorzsával, és 160 °C-os sütőben 35-40 perc alatt készre sütjük.

Lépés: 5

A burgonyát héjában, sós vízben, a zellerrel együtt megfőzzük. A megfőtt burgonyát megtisztítjuk, összetörjük, hozzáadjuk a vajat, majd a megfelelő mennyiségű forró tejet, és pürét készítünk belőle. Őrölt fokhagymával ízesítjük.

Gasztro Trend - gasztronómiai online magazin..

Még több a Szakácsról »
Átlag értékelés

(0 / 5)

0 5 0
Értékelje a receptet

0 ember értékelte ezt a receptet

Hasonló receptek:
  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Hideg túrólepény szilvásan

  • Somlói galuska (olajos magvakkal)

    Somlói galuska (olajos magvakkal)

  • Igazi tökös-mákos rétes

    Igazi tökös-mákos rétes

  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Gyümölcsös sertésragu cukkínivel

  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Sertésérmék gombával és különféle gyümölcsökkel

Tápérték információk

A feltüntetett információk egy adagra értendők.

  • Energia

    645,3 kcal
  • Fehérje

    26,4 g
  • Zsír

    30,3 g
  • Szénhidrát

    62,3 g
  • Rost

    2,3 g

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Drunken Melon Balls
Drunken Melon Balls

Vágjuk félbe a dinnyéket és egy melon baller kanál segítségével vájunk ki 1,5-1,5 csészényi dinnye labdákat a gyümölcsök húsából.

Close