Spagetti carbonara
2013-12-06- Várható: Spagetti carbonara 4 személyre
- Felszolgálás: 4 fő
- Előkészületi idő: 10perc
- Elkészítési idő: 25perc
- Kész: 35perc
Annyira szeretem a tésztás ételeket, hogy folyamatosan keresem a lehetőséget, hogy ilyen ennivalókat készítsek. A spagetti carbonara az egyik legnépszerűbb olasz étel, amely a mi asztalunkon is gyakran megfordul.
Hozzávalók:
- 1/2 kg spagetti tészta, al dentére (nem teljesen puhára) főzve
- 20 dkg bacon apróra vágva
- 3 dl tejszín
- 3 gerezd fokhagyma, apróra vágva - lehet több is
- só
- bors
- 1 evőkanál liszt
- olíva olaj
- parmezán sajt
Elkészítés:
Lépés: 1
Egy nagyon pici olíva olajon pirítsuk meg a bacont, majd ha majdnem megsült, akkor hintsük meg a lisztel, és pirítsuk még egy percig. Tejszínnel öntsük fel az alapot, sózzunk, borsozzunk, és adjuk hozzá a fokhagymát is. Fedő nélkül forraljuk a spagetti carbonara alapot, amíg be nem sűrűsödik.
Lépés: 2
Ha elkészült az alap, akkor keverjük el a frissen kifőzött tésztával, szórjuk meg a parmezán sajttal, és már tálalhatjuk is.
Tipp:
– Ez a spagetti carbonara recept a hagyományokkal ellentétben tojás nélkül készül.
– A spagetti carbonara-hoz válasszanak egy könnyű, száraz fehérbort, például traminit.
Átlag értékelés
(2.2 / 5)
6 ember értékelte ezt a receptet