Indiai csirke kurkumás rizzsel, párolt zöldségekkel
2013-12-15- Várható: 2 adag Indiai csirke kurkumás rizzsel, párolt zöldségekkel
- Felszolgálás: 2 fő
- Előkészületi idő: 10perc
- Elkészítési idő: 60perc
- Kész: 1:10 óra
Hozzávalók:
- 2 db csirkecomb
- 1 evőkanál joghurt
- 3 gerezd fokhagyma
- 1 ujjnyi gyömbér
- só
- curry
- őrölt koriander
- 4 db paprika
- 1 szál sárgarépa
- 2 db paradicsom
- 1 db vöröshagyma
- olíva olaj
- 1/2 bögre rizs
- 1/2 marék korianderlevél
- 1 teáskanál őrölt kurkuma
- 2 db csirkemáj
Elkészítés:
Lépés: 1
A combokat sózom, borsozom, bekenem a joghurttal, megszórom a curryval, korianderrel, reszelt gyömbérrel, fokhagymával, s beteszem a hűtőbe 24 órára.
Lépés: 2
Másnap a paprikákat és a répát csíkokra vágom, a paradicsomot, vöröshagymát negyedelem.
Lépés: 3
A rizst felteszem főni. Sózom, keverek hozzá aprított koriandert és őrölt kurkumát.
Lépés: 4
A zöldségeket olajban megdinsztelem, fűszerezem.
Lépés: 5
A csirkecombokat kevés olajon pirosra, ropogósra sütöm 180 °C-on hőlégkeverésen 55 percig, félidőben megfordítva, a csirkemájakat lisztbe forgatom, s a vége felé teszem a serpenyőbe.
Lépés: 6
Tálaláskor teszek a tányérra egy csirkecombot, pohárral formázott rizst, s zöldségeket.
Átlag értékelés
(0 / 5)
0 ember értékelte ezt a receptet