Vörösboros gombapaprikás medvehagymával, nokedlivel
2014-03-18- Várható: 4 adag Vörösboros gombapaprikás medvehagymával, nokedlivel
- Felszolgálás: 4 fő
- Előkészületi idő: 20perc
- Elkészítési idő: 30perc
- Kész: 50perc
Hozzávalók:
- 1/2 kg csiperkegomba
- 10 levél medvehagyma + 4 levél díszítéshez
- 1 db vöröshagyma
- 1 szál újhagyma zöldjével
- 1/2 póréhagyma
- 3 gerezd fokhagyma
- 2 db paprika
- 2 db kápia paprika
- 1 db csípős hegyes paprika
- 4 db chilipaprika + 4 db díszítéshez
- 2 db paradicsom
- 1 db csirkehúsleves kocka
- 6 szál kakukkfű
- 1 szál rozmaring
- 10 szál petrezselyem
- só
- őrölt fekete bors
- őrölt pirospaprika
- 2 dl vörösbor
- 4 evőkanál napraforgó olaj
- 1,5 dl tejföl
Hozzávalók (nokedlihez):
- 1 db tojás
- 20 dkg liszt
- víz
Elkészítés:
Lépés: 1
A vöröshagymát és a fokhagymát aprítom, az újhagymát és a póréhagymát felkarikázom, a paprikákat karikára vágom, a paradicsomot nyolcadolom, a gombákat szeletelem. A medvehagymát, az újhagyma zöldjét és a petrezselymet felvágom.
Lépés: 2
Egy nagy serpenyőben félig megdinsztelem a hagymákat, hozzáadom a paprikákat és a paradicsomot, majd a gombát, ráöntöm a vörösbort.
Lépés: 3
Elkészítem a nokedli tésztáját, majd amikor a paprikás már majdnem kész, kifőzöm.
Lépés: 4
A gombára ráöntöm a tejfölt, rászórom a zöldeket, összekeverem.
Lépés: 5
Lehet tálalni. A tányérra szedek nokedlit, megpakolom gombapaprikással, teszek rá egy-egy medvehagymát és chilit. Vörösborral jóízűen elfogyasztom.
Átlag értékelés
(0 / 5)
0 ember értékelte ezt a receptet