Vörösboros gombapaprikás medvehagymával, nokedlivel

2014-03-18
Vörösboros gombapaprikás medvehagymával, nokedlivel
  • Várható: 4 adag Vörösboros gombapaprikás medvehagymával, nokedlivel
  • Felszolgálás: 4 fő
  • Előkészületi idő: 20perc
  • Elkészítési idő: 30perc
  • Kész: 50perc

Hozzávalók:

  • 1/2 kg csiperkegomba
  • 10 levél medvehagyma + 4 levél díszítéshez
  • 1 db vöröshagyma
  • 1 szál újhagyma zöldjével
  • 1/2 póréhagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 2 db paprika
  • 2 db kápia paprika
  • 1 db csípős hegyes paprika
  • 4 db chilipaprika + 4 db díszítéshez
  • 2 db paradicsom
  • 1 db csirkehúsleves kocka
  • 6 szál kakukkfű
  • 1 szál rozmaring
  • 10 szál petrezselyem
  • őrölt fekete bors
  • őrölt pirospaprika
  • 2 dl vörösbor
  • 4 evőkanál napraforgó olaj
  • 1,5 dl tejföl

Hozzávalók (nokedlihez):

  • 1 db tojás
  • 20 dkg liszt
  • víz

Elkészítés:

Lépés: 1

A vöröshagymát és a fokhagymát aprítom, az újhagymát és a póréhagymát felkarikázom, a paprikákat karikára vágom, a paradicsomot nyolcadolom, a gombákat szeletelem. A medvehagymát, az újhagyma zöldjét és a petrezselymet felvágom.

Lépés: 2

Egy nagy serpenyőben félig megdinsztelem a hagymákat, hozzáadom a paprikákat és a paradicsomot, majd a gombát, ráöntöm a vörösbort.

Lépés: 3

Elkészítem a nokedli tésztáját, majd amikor a paprikás már majdnem kész, kifőzöm.

Lépés: 4

A gombára ráöntöm a tejfölt, rászórom a zöldeket, összekeverem.

Lépés: 5

Lehet tálalni. A tányérra szedek nokedlit, megpakolom gombapaprikással, teszek rá egy-egy medvehagymát és chilit. Vörösborral jóízűen elfogyasztom.

Cogito et coquo, ergo sum! -..

Még több a Szakácsról »
Átlag értékelés

(0 / 5)

0 5 0
Értékelje a receptet

0 ember értékelte ezt a receptet

Hasonló receptek:
  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Hideg túrólepény szilvásan

  • Somlói galuska (olajos magvakkal)

    Somlói galuska (olajos magvakkal)

  • Igazi tökös-mákos rétes

    Igazi tökös-mákos rétes

  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Sertésérmék gombával és különféle gyümölcsökkel

  • Sült pulykacomb petrezselymes sült krumplival

    Sült pulykacomb petrezselymes sült krumplival

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Whiskey Sour koktél
Whiskey Sour koktél

Az összetevőket sékerben jégkockával jól összerázzuk, majd az italt a pohárba szűrjük.

Close