Töltött és ízesített jégkocka
2013-02-25- Nehézségi szint: Egyszerű
- Várható: 1 tartó Töltött és ízesített jégkocka
- Előkészületi idő: 3perc
- Elkészítési idő: 3perc
- Kész: 1:36 óra
A koktélok gyakori hozzávalója a jégkocka, amit egy kis trükkel könnyedén dekoratívabbá tehetünk.
Tipp:
Arra figyeljünk oda, hogy olyan koktélokba rakjuk a töltött és ízesített jégkockákat, amelyekhez igazán illik. Ha pl.: Mojito koktélt készítünk, akkor ahhoz mentalevéllel töltött jégkockákat adjunk.
Hozzávalók:
- Szilikonos jégkockatartó (lehetőleg nagyobb méretű hagyományos kocka formájú)
- Tetszőleges gyümölcsök (pl.: eper, málna, fekete szeder, áfonya)
- Tetszőleges gyógynövények (pl.: mentalevél)
- Tetszőleges ehető virágok (pl.: rózsaszirom)
- 20%-os gyümölcslé (pl.: mangólé) vagy víz (előtte forraljuk fel, és hagyjuk kihűlni)
Elkészítés:
Lépés: 1
A hozzávalókat vágjuk apró darabokra, és külön-külön (esztétikusan úgy nézz ki jól, ha mindegyik tartályba ugyan olyan kerül) helyezzünk el belőlük a jégkockatartó tartályaiba. Ha nagyobb formájú jégkockatartót használunk, akkor nem szükséges a hozzávaló feldarabolása, hanem mindegyik tartályba tehetünk pl.: 1-1 szem kisebb méretű gyümölcsöt.
Lépés: 2
Miután megtöltöttük a tartályokat, öntsük fel őket gyümölcslével vagy vízzel (előtte forraljuk fel, és hagyjuk kihűlni), és tegyük a tartót néhány órára a fagyasztóba.
Tipp:
A mentalevél feldarabolása nem javasolt, mert nem túl esztétikus.
Átlag értékelés
(0 / 5)
0 ember értékelte ezt a receptet