Bőrös malacsült sörrel locsolva, sült céklával és sütőtökkel, párolt pezsgős lilakáposztával
2014-01-06
- Várható: 2 adag Bőrös malacsült, sült céklával és sütőtökkel, párolt pezsgős lilakáposztával
- Felszolgálás: 2 fő
- Előkészületi idő: 10perc
- Elkészítési idő: 60perc
- Kész: 1:10 óra
Újév tájékán két ételt mindenképp az étlapunkra kell tűzni annak érdekében, hogy szerencsések és gazdagok legyünk az új évben magyar hiedelem szerint. Az egyik a malacsült.
Nos én ezúttal egy kicsit szakítottam a hagyományos receptekkel.
Hozzávalók:
- 25 dkg malachús
- 1 dl sör
- méz
- 1 db cékla
- 20 dkg sütőtök
- 1 szelet lilakáposzta
- 1 db lilahagyma
- 1 db babérlevél
- ecet
- só
- őrölt fekete bors
- őrölt pirospaprika
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 evőkanál disznózsír
- olívaolaj
- 1 dl pezsgő
Elkészítés:
Lépés: 1
A malachús bőrét bevagdosom, sózom, borsozom, szórok rá pirospaprikát, nyomok rá fokhagymát, s néhány órára beteszem a hűtőbe.
Lépés: 2
Majd egy serpenyőben disznózsíron beteszem a sütőbe, fóliával letakarva.
Lépés: 3
A céklát és a tököt pucolás után felkockázom, egy serpenyőbe rakom, sózom, borsozom, locsolok rá olívaolajat, beteszem a sütőbe.
Lépés: 4
A káposztát legyalulom. Serpenyőben a karikára vágott lilahagymát megkapatom, dobok rá köménymagot, ráteszem a káposztát, sózom, borsozom, öntök rá ecetet, teszek rá babérlevelet. Amikor már csaknem kész, ráöntöm a pezsgőt.
Lépés: 5
Közben a malachúst időnként meglocsolom a saját zsírjával és sörrel, 40 perc után leveszem a fóliát a malachúsról, kenek rá mézet, s átkapcsolok grill fokozatra.
Lépés: 6
Tálaláskor egy szelet malachúst teszek a tányérra, mellé sült zöldségeket és káposztát.
Átlag értékelés
(4.5 / 5)
2 ember értékelte ezt a receptet