Mangalica tepertő

2013-10-25
Mangalica tepertő
  • Várható: 35 dkg Mangalica tepertő
  • Felszolgálás: 3 fő
  • Előkészületi idő: 5perc
  • Elkészítési idő: 45perc
  • Kész: 50perc

Hozzávalók:

  • 50 dkg zsírszalonna
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 dl víz

Elkészítés:

Lépés: 1

A szalonnát 2-3 cm-es darabokra vágom, beteszem egy zománclábasba, öntök rá egy kevés vizet, beledobom a fokhagymát, s lassú tűzön elkezdem sütni. Időnként megkeverem. A sütést nem szabad siettetni, mert akkor megég, s mérgező anyagok is keletkezhetnek.

Lépés: 2

Amikor, már szépen megsült a tepertő, félreteszem, hogy hűljön. Később leszűröm. A zsírt, mikor már lehűlt hűtőbe teszem, a tepertőt pedig fehérkenyérrel, lilahagymával, paprikával, paradicsommal jóízűen elfogyasztom.

Cogito et coquo, ergo sum! -..

Még több a Szakácsról »
Átlag értékelés

(5 / 5)

5 5 1
Értékelje a receptet

1 ember értékelte ezt a receptet

Hasonló receptek:
  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Hideg túrólepény szilvásan

  • Somlói galuska (olajos magvakkal)

    Somlói galuska (olajos magvakkal)

  • Igazi tökös-mákos rétes

    Igazi tökös-mákos rétes

  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Gyümölcsös sertésragu cukkínivel

  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Sertésérmék gombával és különféle gyümölcsökkel

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Kókuszos hárommiatyánkos süti
Kókuszos hárommiatyánkos süti

Azoknak ajánlom elkészíteni, akik mindig időhiányban szenvednek, mert ez olyan egyszerű, gyors sütemény, amely összeállítható annyi idő alatt, míg az ember három miatyánkot elmond.

Close