Mangalica tepertő
2013-10-25- Várható: 35 dkg Mangalica tepertő
- Felszolgálás: 3 fő
- Előkészületi idő: 5perc
- Elkészítési idő: 45perc
- Kész: 50perc
Hozzávalók:
- 50 dkg zsírszalonna
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 dl víz
Elkészítés:
Lépés: 1
A szalonnát 2-3 cm-es darabokra vágom, beteszem egy zománclábasba, öntök rá egy kevés vizet, beledobom a fokhagymát, s lassú tűzön elkezdem sütni. Időnként megkeverem. A sütést nem szabad siettetni, mert akkor megég, s mérgező anyagok is keletkezhetnek.
Lépés: 2
Amikor, már szépen megsült a tepertő, félreteszem, hogy hűljön. Később leszűröm. A zsírt, mikor már lehűlt hűtőbe teszem, a tepertőt pedig fehérkenyérrel, lilahagymával, paprikával, paradicsommal jóízűen elfogyasztom.
Átlag értékelés
(5 / 5)
1 ember értékelte ezt a receptet