Aranygaluska

2013-12-01
Aranygaluska
  • Várható: Aranygaluska 4 személyre
  • Felszolgálás: 4 fő
  • Előkészületi idő: 12perc
  • Elkészítési idő: 1:30 óra
  • Kész: 1:42 óra

Hozzávalók:

  • 50 dkg liszt
  • 8 dkg porcukor
  • csipet só
  • 3 db tojás
  • 2 dkg cukor
  • 20 dkg vaj
  • 1 db élesztő
  • 3 dl tej
  • 15 dkg dió
  • 1 db tojás
  • 3 dkg zsír
  • 2 dkg zsemlemorzsa
  • 3 dkg pudingpor
  • 4 dl tej
  • 8 dkg cukor
  • 1 db citrom

Elkészítés:

Lépés: 1

Kelt tésztát készítünk: átszitáljuk a lisztet, mély tálba tesszük, közepébe mélyedést készítünk. Langyos, cukros tejben megfuttatjuk az élesztőt, hozzáadjuk a liszthez, beleütjük a tojások sárgáját, és kevés sót teszünk hozzá. Langyos tejjel jól kidolgozzuk, amíg a tészta hólyagos nem lesz.

Lépés: 2

Kis edényben vajat melegítünk, félretesszük. Megfelelő méretű, magas peremű, zománcozott tepsit zsírral kikenünk, majd meghintjük zsemlemorzsával. A darált diót összekeverjük a porcukorral.

Lépés: 3

A kelt tésztát lisztezett nyújtótáblára borítjuk, majd kb. 1 cm vastagságúra nyújtjuk.

Lépés: 4

Lisztbe mártott pogácsaszaggatóval galuskákat szaggatunk, majd egyenként az olvasztott vajba mártjuk, és a tepsibe egymás mellé helyezzük. Meghintjük a cukrozott, darált dióval, majd újabb réteget helyezünk rá. A végén bekenjük egy egész tojással. A tésztát langyos helyen megkelesztjük.

Lépés: 5

Ha a tészta térfogata a kétszeresére nőtt, 180 °C-os sütőben 30 percig sütjük.

Lépés: 6

Amíg a tészta sül, elkészítjük a vanília öntetet: 3 dl tejet felforralunk, közben 1 dl hideg tejet elkeverünk a pudingporral és a cukorral, majd állandó keverés mellett hozzáadjuk a forró tejhez. Reszelt citromhéjjal ízesítjük.

Lépés: 7

A megsült tésztát langyosra hűtjük, szétszedjük, tálalóedényre halmozzuk. Meghintjük porcukorral, és vanília öntettel tálaljuk.

Gasztro Trend - gasztronómiai online magazin..

Még több a Szakácsról »
Átlag értékelés

(0 / 5)

0 5 0
Értékelje a receptet

0 ember értékelte ezt a receptet

Hasonló receptek:
  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Hideg túrólepény szilvásan

  • Somlói galuska (olajos magvakkal)

    Somlói galuska (olajos magvakkal)

  • Igazi tökös-mákos rétes

    Igazi tökös-mákos rétes

  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Sertésérmék gombával és különféle gyümölcsökkel

  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Szárított mézes ringlószilva

Tápérték információk

A feltüntetett információk egy adagra értendők.

  • Energia

    1492 kcal
  • Fehérje

    34,5 g
  • Zsír

    106,8 g
  • Szénhidrát

    117,6 g
  • Rost

    2,5 g

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Carlyle koktél
Carlyle koktél

A szódavíz kivételével a többi hozzávalót rázzuk jól össze koktélos shakerben.

Close