Szárított mézes ringlószilva

2014-05-15
Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek
  • Várható: Szárított mézes ringlószilva 4 személyre
  • Felszolgálás: 4 fő
  • Előkészületi idő: 5perc
  • Elkészítési idő: 40perc
  • Kész: 45perc

Hozzávalók:

  • 900 g érett ringlószilva
  • 500 g virágméz
  • 500 g cukor
  • 5 g egész fahéj
  • 5 g gyömbér
  • 5 g szegfűszeg
  • 5 g borókabogyó

Elkészítés:

Lépés: 1

A még kemény, egészséges, érett ringlószilvát a leszárazás után megmossuk, és annyi vízzel, mint a méz, felfőzzük, majd az egész fűszerekkel ízesített szirupban nem egészen puhára főzzük. Vigyázva, hogy a héj meg ne repedjen, szűrőkanállal szitára vagy rácsra tesszük, lecsepegtetjük.

Lépés: 2

Kristálycukorban meghempergetve a nyitott, 80-90 °C-os sütőajtóba tesszük és kiszárítjuk.

Tipp:

Külön-külön csomagolva hosszú ideig is eláll, mint cukrozott gyümölcs a gyümölcstálak dísze, de bármilyen süteménybe, poharas gyümölcskrémbe felhasználható. Főzőszirupja ritka ruhán átszűrve, dupla mennyiségű ásvány- vagy szódavízzel hígítva hidegen üdítőitalnak fogyasztható.

Gasztro Trend - gasztronómiai online magazin..

Még több a Szakácsról »
Átlag értékelés

(0 / 5)

0 5 0
Értékelje a receptet

0 ember értékelte ezt a receptet

Hasonló receptek:
  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Bodzavirág borpongyolában

  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Körte fehérborban, szőlőlevelekben

  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Gyömbérhab

  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Szedermártás főzés nélkül

  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Szedermártás

Tápérték információk

A feltüntetett információk egy adagra értendők.

  • Energia

    4220 kcal
  • Fehérje

    10 g
  • Zsír

    0 g
  • Szénhidrát

    1040 g

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Viva Passoa koktél
Viva Passoa koktél

Töltsük meg a poharat jégkockákkal.

Close