Limoncellos Szaloncukor – rózsavízzel és áfonyával

2013-12-07
Limoncellos Szaloncukor - rózsavízzel és áfonyával
  • Várható: 45 db citromlikőrös szaloncukor
  • Felszolgálás: 10 fő
  • Előkészületi idő: 10perc
  • Elkészítési idő: 1:10 óra
  • Kész: 1:20 óra

Közelgő szép ünnep hagyományos édessége, nem hagyományos módon elkészítve.

Limoncello, aszalt vörös áfonya, rózsavíz, nagyon jó harmonikus ízt adott a szaloncukor alapnak, amit Katuc konyha blognál olvastam, és már többször alkalmaztam.

Hozzávalók (szaloncukorhoz):

  • 5 dkg aszalt vörös áfonya
  • 0,5 dl Limoncello (citromlikőr)
  • 10 dkg őrölt mandula
  • 5 dkg cukor
  • 1-2 teáskanál rózsavíz
  • 17,5 dkg fehér csoki

Limoncello citromlikőr házilag

Hozzávalók (burokhoz):

  • 20 dkg étcsokoládé (nálam: 70 %-os Lindt)
  • 2 gr kakaóvaj por

Elkészítés:

Lépés: 1

Az áfonyára ráöntöm a citromlikőrt és néhány órát hagyom állni benne.

Lépés: 2

Az áfonyáról leöntöm (a likőrt nem öntöm ki, mert fel fogom használni!) a Limoncellot, a gyümölcsöt kinyomkodom.

Lépés: 3

Ha a Limoncello kevesebb mint fél deci, akkor kipótolom és az őrölt mandulához öntöm, hozzáadom a cukrot és a rózsavizet és aprítógépben pépesítem (gyurma állagúra).

Lépés: 4

Kicsit az áfonyát is aprítom a géppel (annyira csak, hogy kicsit darabos maradjon benne a gyümölcs) és hozzákeverem a mandula péphez. A fehér csokit felolvasztom víz-gőz fölött, vagy csokiolvasztó gépben és a masszához adom.

Lépés: 5

Műanyag fóliába csomagolom, és egy jól zárható műanyag dobozban hűtőbe teszem egy éjszakára.

Lépés: 6

Másnap a töltelék formázását ugyan úgy csinálom, mint a kókuszos szaloncukornál.

Lépés: 7

A csokit felolvasztom, temperálom és a szaloncukrokat kimártom: A művelet ugyan az, mint a kókuszos szaloncukor esetében.

Töltelék formázás, csokoládé temperálás:

Kókuszos szaloncukor

Csomagolás:

Szükségünk lesz: sütőpapírra és bonbon csomagoló színes papírra. Természetesen bármi másba is csomagolhatjuk, csak fantázia kérdése. De, hogy megtévesztésig hasonlítson az igazira:), vágjunk 17×9 cm-es darabokat a sütőpapírból, csomagoljuk bele a szaloncukrot (ami persze egyáltalán nem hasonlít az igazira, mert mi csináltuk és sokkal-sokkal finomabb, mint a bolti társai), tegyük rá az általunk választott bonbon csomagolót, ollóval vágjuk be a sütőpapír két kilógó végét. És kész!

Horváth Györgyi vagyok, a "Csokoládé Kreatívan"..

Még több a Szakácsról »
Átlag értékelés

(0 / 5)

0 5 0
Értékelje a receptet

0 ember értékelte ezt a receptet

Hasonló receptek:
  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Bodzavirág borpongyolában

  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Körte fehérborban, szőlőlevelekben

  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Gyömbérhab

  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Szedermártás főzés nélkül

  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Szedermártás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Csokoládé tallér
Csokoládé tallér

Gyors és optimális megoldás, ha szűkében vagyunk az időnek, vendégeket várunk, esetleg ajándékozni szeretnénk. Ezt az édességet az utolsó pillanatban is elkészíthetjük. A siker nem marad el.

Close