Mandulás-csokis keksz

2013-12-09
Mandulás-csokis keksz
  • Várható: 33 db Mandulás-csokis keksz
  • Felszolgálás: 5 fő
  • Előkészületi idő: 10perc
  • Elkészítési idő: 1:20 óra
  • Kész: 1:30 óra

Néhány nappal ezelőtt a Tschiboban nézelődtem és megakadt a szemem egy szép,  karácsonyi süteményes formán. Egész pontosan, szilikon keksz forma volt.

Ez a süti forma olyan, hogy csak az egyik oldala lesz díszített a keksznek, így én a másik, vagyis a sima felét olvasztott csokival bevontam és megszórtam mandula forgáccsal. Valójában nem kellett hozzá nagy fantázia, de néha az egyszerű megoldás bizonyul a legjobbnak…

Azt a receptet készítettem el, amit a formához mellékelten kaptam. Nagyon finom, ropogós keksz készült, jól zárható dobozban napokig eltartható, friss marad.

Hozzávalók (36 darabhoz, nekem csak 33 db lett):

  • 90 gr puha vaj
  • 100 gr cukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 tojás
  • 3/4 csomag mézeskalács fűszerkeverék
  • 1 csipet só
  • néhány csepp keserű mandulaolaj (én ezt kihagytam)
  • fél kezeletlen citrom héja
  • 1 teáskanál rum
  • 225 gr liszt
  • 25 gr étkezési keményítő
  • mandulaszirom (mandulaforgács)
  • 10 dkg 70%-os kakaótartalmú Lindt étcsokoládé (8 db keksz bevonásához volt elegendő)

Elkészítés:

Lépés: 1

A fél citrom héját lereszeltem. A vajat a cukorral és a vaníliás cukorral habosra kevertem. Apránként belekevertem a tojást, a fűszereket és a rumot. A lisztet és a keményítőt átszitáltam és összekevertem és több részletben hozzáadtam a masszához. Végül alaposan átkevertem.

Lépés: 2

A tésztát letakartam műanyag fóliával és hűtőbe tettem egy napra.

Lépés: 3

Másnap a sütőt előmelegítettem (180 fok).

Lépés: 4

A formát kevés liszttel megszórtam és megtöltöttem tésztával, majd szépen lesimítottam mindegyik keksz hátulját.

Lépés: 5

Az előmelegített sütőben 8 percig sütöttem.

Lépés: 6

Néhány percig hagytam hűlni és kiemeltem a szép, hibátlan kekszeket a formából.

Lépés: 7

Amíg teljesen kihűlt a süti a csokit felolvasztottam csokiolvasztó gépben, de lehet víz-gőz fölött is, kb.3/4 evőkanál csokit kanalaztam a keksz sima felére, óvatosan elterítettem és mandulaforgáccsal megszórtam. Miután a csoki megszilárdult, dobozba tettem.

Kiváló gasztroajándék lesz belőle.

Horváth Györgyi vagyok, a "Csokoládé Kreatívan"..

Még több a Szakácsról »
Átlag értékelés

(0 / 5)

0 5 0
Értékelje a receptet

0 ember értékelte ezt a receptet

Hasonló receptek:
  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Bodzavirág borpongyolában

  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Körte fehérborban, szőlőlevelekben

  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Gyömbérhab

  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Szedermártás főzés nélkül

  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Szedermártás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

My Secret Crush koktél
My Secret Crush koktél

Egy koktélos shakerbe öntsük bele a barack pálinkát és a gránátalma szirupot.

Close