Mexikói zöldségleves tortillával és tequilával
2014-04-12- Várható: 5 adag Mexikói zöldségleves tortillával és tequilával
- Felszolgálás: 5 fő
- Előkészületi idő: 20perc
- Elkészítési idő: 45perc
- Kész: 1:05 óra
Eredetileg egy egyszerű reteklevest akartam készíteni, de aztán mivel a mélyhűtőben mexikói salátakeverékre bukkantam, megváltozott a terv.
Hozzávalók:
- 1 csokor hónapos (kerti) retek levelestül
- 25 dkg mexikói salátakeverék (mélyhűtött)
- 2 db újhagyma zöldestől
- 1 kis db póréhagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 1/2 db karalábé
- 1/4 zeller
- 1 db burgonya
- 1 db paradicsom
- 1/2 db TV-paprika
- 1/2 db kápia paprika
- 1/3 db hegyes csípős paprika
- 4 db chili paprika
- 2 db csiperkegomba
- 5 szál petrezselyem
- 4 fakanál vaj
- 1 teáskanál olívaolaj
- 1 db tyúkhúsleves kocka
- 1 db zöldségleves kocka
- 2 evőkanál chiliszósz
- só
- őrölt csípős piros paprika
- őrölt fekete bors
- 1 pohárnyi cérnatészta
- 4 db tortilla szelet vagy tortilla chips
- 1 dl tequila (blanco)
- 1,2 l víz
Elkészítés:
Lépés: 1
Az újhagymát, a póréhagymát és a paprikákat felkarikázom, a fokhagymát aprítom, a gombát és a petrezselymet felvágom, a paradicsomot nyolcadolom, a többit darabolom.
Lépés: 2
Egy fazékban kevés olajon és a vajon megpirítom a hagymát, majd a zöldségeket. Felöntöm vízzel, belemorzsolom a leveskockákat, fűszerezem. Kb. 35 percig főzöm, majd hozzáadom a retek leveleit és az újhagyma zöldjét, a levestésztát. 10 perc elteltével beleszórom a petrezselyemzöldet, rálocsolom a chiliszószt. Elzárom a villanytűzhelyet, s a levest rajtahagyom, hogy a hőn tartáson készre főjjön.
Lépés: 3
Tálaláskor tányéronként 2 cl tequilát öntök bele, s teszek még hozzá 1/2 tortillát (vagy tortilla chipset) felvágva.
Átlag értékelés
(0 / 5)
0 ember értékelte ezt a receptet