Mexikói zöldségleves tortillával és tequilával

2014-04-12
Mexikói zöldségleves tortillával és tequilával
  • Várható: 5 adag Mexikói zöldségleves tortillával és tequilával
  • Felszolgálás: 5 fő
  • Előkészületi idő: 20perc
  • Elkészítési idő: 45perc
  • Kész: 1:05 óra

Eredetileg egy egyszerű reteklevest akartam készíteni, de aztán mivel a mélyhűtőben mexikói salátakeverékre bukkantam, megváltozott a terv.

Hozzávalók:

  • 1 csokor hónapos (kerti) retek levelestül
  • 25 dkg mexikói salátakeverék (mélyhűtött)
  • 2 db újhagyma zöldestől
  • 1 kis db póréhagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1/2 db karalábé
  • 1/4 zeller
  • 1 db burgonya
  • 1 db paradicsom
  • 1/2 db TV-paprika
  • 1/2 db kápia paprika
  • 1/3 db hegyes csípős paprika
  • 4 db chili paprika
  • 2 db csiperkegomba
  • 5 szál petrezselyem
  • 4 fakanál vaj
  • 1 teáskanál olívaolaj
  • 1 db tyúkhúsleves kocka
  • 1 db zöldségleves kocka
  • 2 evőkanál chiliszósz
  • őrölt csípős piros paprika
  • őrölt fekete bors
  • 1 pohárnyi cérnatészta
  • 4 db tortilla szelet vagy tortilla chips
  • 1 dl tequila (blanco)
  • 1,2 l víz

Elkészítés:

Lépés: 1

Az újhagymát, a póréhagymát és a paprikákat felkarikázom, a fokhagymát aprítom, a gombát és a petrezselymet felvágom, a paradicsomot nyolcadolom, a többit darabolom.

Lépés: 2

Egy fazékban kevés olajon és a vajon megpirítom a hagymát, majd a zöldségeket. Felöntöm vízzel, belemorzsolom a leveskockákat, fűszerezem. Kb. 35 percig főzöm, majd hozzáadom a retek leveleit és az újhagyma zöldjét, a levestésztát. 10 perc elteltével beleszórom a petrezselyemzöldet, rálocsolom a chiliszószt. Elzárom a villanytűzhelyet, s a levest rajtahagyom, hogy a hőn tartáson készre főjjön.

Lépés: 3

Tálaláskor tányéronként 2 cl tequilát öntök bele, s teszek még hozzá 1/2 tortillát (vagy tortilla chipset) felvágva.

Cogito et coquo, ergo sum! -..

Még több a Szakácsról »
Átlag értékelés

(0 / 5)

0 5 0
Értékelje a receptet

0 ember értékelte ezt a receptet

Hasonló receptek:
  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Avokádó krémleves

  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Birsalmaleves, ahogy a nagymama szerette

  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Narancsos almaleves (főzés nélkül)

  • Gesztenyekrémleves kukoricával

    Gesztenyekrémleves kukoricával

  • Sárgadinnyeleves saját héjában

    Sárgadinnyeleves saját héjában

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Tábla csokoládé
Miért és hogyan temperáljuk a csokoládét?

A bonbon készítés nagyon kellemes, szórakoztató elfoglaltság. Sokunk autodidakta módon tanulja, kutat a net-en, könyvekből próbál ismeretekhez jutni. Számos más lehetőség is van, de magam is az internetről próbáltam elsajátítani...

Close