Tésztasaláta
2013-12-07- Konyha: Nemzetközi
- Fogás: Főétel
- Nehézségi szint: Könnyű
- Várható: Tésztasaláta 4 személyre
- Felszolgálás: 4 fő
- Előkészületi idő: 5perc
- Elkészítési idő: 20perc
- Kész: 25perc
Ha szereti a könnyű, de energiát adó ételeket, akkor próbálja ki a tésztasaláta receptünket. Ezt a zöldségekben gazdag, szénhidrát dús ételt kifejezetten sportolóknak, és aktív életet élőknek ajánljuk.
Hozzávalók:
- 30 dkg penne tészta, al dentére (nem teljesen puhára) főzve
- 40 dkg vegyes salátakeverék (az Eisberget tudom ajánlani, kapható minden szupermarketben)
- 20 dkg koktélparadicsom, elfelezve
- 1 kis fej lilahagyma, apróra vágva
- 10 dkg reszelt parmezán sajt
- só
- bors
- olaj
Elkészítés:
Lépés: 1
A penne tésztát tízszeres vízmennyiségben főzzük al dentére.
Lépés: 2
A lilahagymát pirítsuk meg egy kis olajon, majd adjuk hozzá a koktélparadicsomokat, a parmezán sajt felét, sózzunk-borsozzunk, és pár perc alatt süssük őket össze.
Lépés: 3
Ha elkészült a paradicsomos alap, akkor adjuk hozzá a megfőtt tésztát, pirítsuk őket egy-két percig, majd vegyük le a tűzről.
Lépés: 4
Egy salátás tálban keverjük össze a vegyes salátát a paradicsomos tésztával, majd szórjuk rá a reszelt parmezán sajt másik felét.
Tipp:
A tésztasalátához fogyasszanak egy könnyű rosét, vagy sillert.
Átlag értékelés
(0 / 5)
0 ember értékelte ezt a receptet