Tésztasaláta

2013-12-07
  • Várható: Tésztasaláta 4 személyre
  • Felszolgálás: 4 fő
  • Előkészületi idő: 5perc
  • Elkészítési idő: 20perc
  • Kész: 25perc

Ha szereti a könnyű, de energiát adó ételeket, akkor próbálja ki a tésztasaláta receptünket. Ezt a zöldségekben gazdag, szénhidrát dús ételt kifejezetten sportolóknak, és aktív életet élőknek ajánljuk.

Hozzávalók:

  • 30 dkg penne tészta, al dentére (nem teljesen puhára) főzve
  • 40 dkg vegyes salátakeverék (az Eisberget tudom ajánlani, kapható minden szupermarketben)
  • 20 dkg koktélparadicsom, elfelezve
  • 1 kis fej lilahagyma, apróra vágva
  • 10 dkg reszelt parmezán sajt
  • bors
  • olaj

Elkészítés:

Lépés: 1

A penne tésztát tízszeres vízmennyiségben főzzük al dentére.

Lépés: 2

A lilahagymát pirítsuk meg egy kis olajon, majd adjuk hozzá a koktélparadicsomokat, a parmezán sajt felét, sózzunk-borsozzunk, és pár perc alatt süssük őket össze.

Lépés: 3

Ha elkészült a paradicsomos alap, akkor adjuk hozzá a megfőtt tésztát, pirítsuk őket egy-két percig, majd vegyük le a tűzről.

Lépés: 4

Egy salátás tálban keverjük össze a vegyes salátát a paradicsomos tésztával, majd szórjuk rá a reszelt parmezán sajt másik felét.

Tipp:

A tésztasalátához fogyasszanak egy könnyű rosét, vagy sillert.

Gasztro Trend - gasztronómiai online magazin..

Még több a Szakácsról »
Átlag értékelés

(0 / 5)

0 5 0
Értékelje a receptet

0 ember értékelte ezt a receptet

Hasonló receptek:
  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Bodzavirág borpongyolában

  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Körte fehérborban, szőlőlevelekben

  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Gyömbérhab

  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Szedermártás főzés nélkül

  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Szedermártás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek
Avokádó krémleves

Az avokádó gyümölcsét megfelezzük, és eltávolítjuk a magját.

Close