Brokkolisaláta pirított mandulával

2012-12-14
Brokkolisaláta pirított mandulával
  • Várható: Brokkolisaláta pirított mandulával 4 főre
  • Felszolgálás: 4 fő
  • Előkészületi idő: 2perc
  • Elkészítési idő: 35perc
  • Kész: 37perc

Hozzávalók:

  • 60 dkg brokkoli
  • 10 dkg szendvicssonka
  • 10 dkg mozzarella sajt
  • 30 dkg paradicsom
  • 1 fej lilahagyma
  • 2 dl kefir
  • 10 dkg méz
  • csipet só
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 db tojás
  • 1 csokor petrezselyemzöld

Elkészítés:

Lépés: 1

A brokkolit megmossuk, rózsáira szedjük, és sós vízben, 8-10 perc alatt roppanósra főzzük.

Lépés: 2

A paradicsomot megmossuk, a lilahagymát megtisztítjuk, és a gépsonkával és mozzarellával együtt apró kockákra vágjuk. A tojást megmossuk, és keményre főzzük. A salátát óvatosan összekeverjük, hogy a tojás ne törjön össze.

Lépés: 3

A kefirhez hozzáadjuk a mézet, a sót és a reszelt fokhagymát, és ezzel az öntettel kissé meglocsoljuk az ételt.

Lépés: 4

A salátát petrezselyemzölddel díszítjük, a mártást pedig külön tálkában is kínáljuk.

Gasztro Trend - gasztronómiai online magazin..

Még több a Szakácsról »
Átlag értékelés

(0 / 5)

0 5 0
Értékelje a receptet

0 ember értékelte ezt a receptet

Hasonló receptek:
  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Bodzavirág borpongyolában

  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Körte fehérborban, szőlőlevelekben

  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Gyömbérhab

  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Szedermártás főzés nélkül

  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Szedermártás

Tápérték információk

A feltüntetett információk egy adagra értendők.

  • Energia

    464,5 kcal
  • Fehérje

    29,4 g
  • Zsír

    40,4 g
  • Szénhidrát

    18,6 g
  • Rost

    1,7 g

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Sült pulykacomb petrezselymes sült krumplival
Sült pulykacomb petrezselymes sült krumplival

Szeretem a pulykát, a comb különösen ízletes.

Close