Francia csokoládéhab

2013-11-02
Francia csokoládéhab
  • Várható: 4 adag Francia csokoládéhab
  • Felszolgálás: 4 fő
  • Előkészületi idő: 3perc
  • Elkészítési idő: 22perc
  • Kész: 24:25 óra

Francia nyelvterületen: Mousse de chocolate

Hozzávalók:

  • 25 dkg főzőcsokoládé (helyettesíthető magas kakaótartalmú étcsokoládéval)
  • 6 db tojás
  • édes tejszínhab
  • meggybefőtt

Elkészítés:

Lépés: 1

A csokoládét összetördelve kis lábasba rakjuk, és gőzfürdőben (vagy mikrohullámú sütőben) felolvasztjuk.

Lépés: 2

Ezután a gőzről levesszük, és először a tojások sárgájával, majd habbá vert fehérjével összekeverjük.

Lépés: 3

Tálba töltjük, és hűtőszekrényben legalább 1 napig állni hagyjuk, hogy összeessen.

Lépés: 4

Tálalás előtt édes tejszínhabbal is koronázhatjuk, és esetleg rakhatunk rá meggybefőtt szemeket is.

Gasztro Trend - gasztronómiai online magazin..

Még több a Szakácsról »
Átlag értékelés

(1 / 5)

1 5 1
Értékelje a receptet

1 ember értékelte ezt a receptet

Hasonló receptek:
  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Bodzavirág borpongyolában

  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Gyömbérhab

  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Mandarin desszert

  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Piskótával töltött őszibarack

  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Passiógyümölcskrém

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Eper vörösborzselében
Eper vörösborzselében

Az egészséges eperszemeket megmossuk, lecsumázzuk és félbevágjuk.

Close