Korhelyleves füstölt-főtt tarjával, vörösborral
2013-11-25- Várható: 2-3 tányér Korhelyleves füstölt-főtt tarjával, vörösborral
- Felszolgálás: 3 fő
- Előkészületi idő: 10perc
- Elkészítési idő: 30perc
- Kész: 40perc
Hozzávalók:
- 25 dkg savanyított káposzta
- 5 dkg füstölt szalonna
- 10 dkg füstölt-főtt tarja
- 1 db vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 db sárgarépa
- 2 db babérlevél
- 3 db chilipaprika
- 1 db füstölt sonkás leveskocka
- só
- őrölt fekete bors
- őrölt csípős pirospaprika
- köménymag
- 1 evőkanál liszt
- olívaolaj
- 1 dl vörösbor
- 1 dl tejföl
Elkészítés:
Lépés: 1
A tarját és a szalonnát kockára, a répát karikára vágom, a hagymákat aprítom.
Lépés: 2
Egy lábasban olajon megdinsztelem a hagymákat, ráteszem a répát, majd a káposztát. Öntök rá 6 dl vizet. Beleteszem a babérlevelet, belemorzsolom a leveskockát, fűszerezem. Amikor már megpuhult a hús, beleöntöm a vörösbort, s beleszórom a lisztet. Felrottyantom.
Lépés: 3
Tálaláskor teszek rá egy kanál tejfölt és chilit.
Átlag értékelés
(0 / 5)
0 ember értékelte ezt a receptet