Korhelyleves füstölt-főtt tarjával, vörösborral

2013-11-25
Korhelyleves füstölt-főtt tarjával, vörösborral
  • Várható: 2-3 tányér Korhelyleves füstölt-főtt tarjával, vörösborral
  • Felszolgálás: 3 fő
  • Előkészületi idő: 10perc
  • Elkészítési idő: 30perc
  • Kész: 40perc

Hozzávalók:

  • 25 dkg savanyított káposzta
  • 5 dkg füstölt szalonna
  • 10 dkg füstölt-főtt tarja
  • 1 db vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 db sárgarépa
  • 2 db babérlevél
  • 3 db chilipaprika
  • 1 db füstölt sonkás leveskocka
  • őrölt fekete bors
  • őrölt csípős pirospaprika
  • köménymag
  • 1 evőkanál liszt
  • olívaolaj
  • 1 dl vörösbor
  • 1 dl tejföl

Elkészítés:

Lépés: 1

A tarját és a szalonnát kockára, a répát karikára vágom, a hagymákat aprítom.

Lépés: 2

Egy lábasban olajon megdinsztelem a hagymákat, ráteszem a répát, majd a káposztát. Öntök rá 6 dl vizet. Beleteszem a babérlevelet, belemorzsolom a leveskockát, fűszerezem. Amikor már megpuhult a hús, beleöntöm a vörösbort, s beleszórom a lisztet. Felrottyantom.

Lépés: 3

Tálaláskor teszek rá egy kanál tejfölt és chilit.

Cogito et coquo, ergo sum! -..

Még több a Szakácsról »
Átlag értékelés

(0 / 5)

0 5 0
Értékelje a receptet

0 ember értékelte ezt a receptet

Hasonló receptek:
  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Hideg túrólepény szilvásan

  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Avokádó krémleves

  • Somlói galuska (olajos magvakkal)

    Somlói galuska (olajos magvakkal)

  • Igazi tökös-mákos rétes

    Igazi tökös-mákos rétes

  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Sertésérmék gombával és különféle gyümölcsökkel

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Sörben sült kacsacomb citromos almaszósszal
Sörben sült kacsacomb citromos almaszósszal

A kacsacombokat megmossuk, majd sóval, majoránnával és őrölt köménnyel bedörzsöljük. A sört beleöntjük egy tepsibe, bőrével felfelé rátesszük a kacsacombokat.

Close