Sonkás dinnyekrém
2014-05-21- Konyha: Nemzetközi
- Nehézségi szint: Könnyű
- Várható: Sonkás dinnyekrém 4 személyre
- Felszolgálás: 4 fő
- Előkészületi idő: 15perc
- Elkészítési idő: 15perc
- Kész: 30perc
Hozzávalók:
- 150 g sovány füstölt hús vagy gépsonka
- 70 g vaj
- 70 g (1 doboz) mazsolás krémtúró
- 500 g sárgadinnye
- 5 g só
- 5 g törött bors
- 4 db édes - hamburgerhez illő - zsemlepuffancs
Elkészítés:
Lépés: 1
A vajat habosra keverjük az áttört mazsolás krémtúróval, sózzuk, borsozzuk, majd hozzátesszük a lereszelt sárgadinnye húsát, és a finomra vágott, sovány füstölt húst.
Lépés: 2
Jól összedolgozzuk, de ha illatosítani is akarjuk, egy kevés szerecsendió-reszeléket is tegyünk a krémbe, ezzel töltsük meg a félbevágott zsemlepuffancsokat csillagcsővel ellátott széles habzsákból.
Tipp:
Dinnyével – esetleg mandarinnal, naranccsal, almával stb. – díszítve adjuk az asztalra, tízóraira is kitűnő iskolás gyerekeknek.
Átlag értékelés
(0 / 5)
0 ember értékelte ezt a receptet
Hasonló receptek:
Tápérték információk
A feltüntetett információk egy adagra értendők.
-
Energia
108 kcal -
Fehérje
11 g -
Zsír
39 g -
Szénhidrát
71 g