Busa reform módra

2012-12-06
Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek
  • Várható: Busa reform módra 4 főre
  • Felszolgálás: 4 fő
  • Előkészületi idő: 5perc
  • Elkészítési idő: 25perc
  • Kész: 2:30 óra

Hozzávalók:

  • 4, egyenként kb. 15 dkg-os busaszelet
  • mokkáskanálnyi só
  • 1 dl fehérbor
  • 1 dl szőlőlé
  • 25 dkg nemesszója sugo (szójával dúsított paradicsommártás, reformboltban kapható) vagy 5-6 dkg szójagranulátum, 3 dl fűszeres sűrű paradicsomlében főzve

Elkészítés:

Lépés: 1

A busaszeleteket enyhén besózzuk, majd a borral és a szőlőlével leöntjük. Ebben legalább 2 órát, de még jobb, ha egész éjjelen át pácoljuk.

Lépés: 2

Másnap a halat lapos tűzálló tálba vagy tepsibe fektetjük, a páclevet ráöntjük és előmelegített sütőben közepes lánggal megpároljuk, közben egyszer megforgatjuk.

Lépés: 3

Utána a párolólevet lábasba szűrjük, a szójasugot belekeverjük és felmelegítjük, de nem forraljuk, hogy a szójás paradicsommártás tápértékét megőrizzük.

Lépés: 4

Tálaláskor a halszeleteket a mártással leöntjük. Köretként Graham-liszttel vagy szójaliszttel dúsított spagetti illik hozzá.

Gasztro Trend - gasztronómiai online magazin..

Még több a Szakácsról »
Átlag értékelés

(0 / 5)

0 5 0
Értékelje a receptet

0 ember értékelte ezt a receptet

Hasonló receptek:
  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Bodzavirág borpongyolában

  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Körte fehérborban, szőlőlevelekben

  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Gyömbérhab

  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Szedermártás főzés nélkül

  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Szedermártás

Tápérték információk

A feltüntetett információk egy adagra értendők.

  • Energia

    214 kcal

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Rubeus Hagrid koktél
Rubeus Hagrid koktél

Öntsük bele a sörös pohárba a kávélikőrt és a vodkát, majd az öntetnyi kólát.

Close