Busa reform módra
2012-12-06- Konyha: Nemzetközi
- Fogás: Főétel
- Nehézségi szint: Közepes
- Várható: Busa reform módra 4 főre
- Felszolgálás: 4 fő
- Előkészületi idő: 5perc
- Elkészítési idő: 25perc
- Kész: 2:30 óra
Hozzávalók:
- 4, egyenként kb. 15 dkg-os busaszelet
- mokkáskanálnyi só
- 1 dl fehérbor
- 1 dl szőlőlé
- 25 dkg nemesszója sugo (szójával dúsított paradicsommártás, reformboltban kapható) vagy 5-6 dkg szójagranulátum, 3 dl fűszeres sűrű paradicsomlében főzve
Elkészítés:
Lépés: 1
A busaszeleteket enyhén besózzuk, majd a borral és a szőlőlével leöntjük. Ebben legalább 2 órát, de még jobb, ha egész éjjelen át pácoljuk.
Lépés: 2
Másnap a halat lapos tűzálló tálba vagy tepsibe fektetjük, a páclevet ráöntjük és előmelegített sütőben közepes lánggal megpároljuk, közben egyszer megforgatjuk.
Lépés: 3
Utána a párolólevet lábasba szűrjük, a szójasugot belekeverjük és felmelegítjük, de nem forraljuk, hogy a szójás paradicsommártás tápértékét megőrizzük.
Lépés: 4
Tálaláskor a halszeleteket a mártással leöntjük. Köretként Graham-liszttel vagy szójaliszttel dúsított spagetti illik hozzá.
Átlag értékelés
(0 / 5)
0 ember értékelte ezt a receptet
Hasonló receptek:
Tápérték információk
A feltüntetett információk egy adagra értendők.
-
Energia
214 kcal