Mézben sült banán vörösboros öntettel

2013-01-02
Mézben sült banán vörösboros öntettel
  • Várható: Mézben sült banán 4 főre
  • Felszolgálás: 4 fő
  • Előkészületi idő: 4perc
  • Elkészítési idő: 30perc
  • Kész: 34perc

Hozzávalók:

  • 5 dkg vaj
  • 10 dkg akácméz
  • 4 db banán
  • 3 dl tejszín
  • 2 dl édes vörösbor
  • 1 flakon tejszínhab
  • 1 db citrom
  • 1 db narancs

Elkészítés:

Lépés: 1

A vajat serpenyőben felforrósítjuk, vigyázva, nehogy megbarnuljon. Beleöntjük a mézet, majd a hosszában elvágott banánokat megsütjük rajta. Ha kész, meleg porcelán tálra szedjük.

Lépés: 2

A megmosott narancsot karikákra vágjuk, és ugyanabban a serpenyőben megpirítjuk, majd a banán mellé rendezzük. Ezután a serpenyőbe öntjük a bort, majd állandó keverés mellett a tejszínt is hozzáadjuk, és ezzel az öntettel leöntjük a sült banánt.

Lépés: 3

Citrommal és tejszínhabbal díszítve tálaljuk.

Gasztro Trend - gasztronómiai online magazin..

Még több a Szakácsról »
Átlag értékelés

(0 / 5)

0 5 0
Értékelje a receptet

0 ember értékelte ezt a receptet

Hasonló receptek:
  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Bodzavirág borpongyolában

  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Körte fehérborban, szőlőlevelekben

  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Gyömbérhab

  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Szedermártás főzés nélkül

  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Szedermártás

Tápérték információk

A feltüntetett információk egy adagra értendők.

  • Energia

    763 kcal
  • Fehérje

    5,7 g
  • Zsír

    62,6 g
  • Szénhidrát

    56,2 g
  • Rost

    1,6 g

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Sült libamáj
Sült libamáj

Egy kis finom sült libamáj, sült hagymával és savanyúsággal.

Close